2020-05-29 10:29

Simona Halep continuă colborarea part-time cu antrenorul Darren Cahill

 |  15:40
Simona Halep continuă colborarea part-time cu antrenorul Darren Cahill

Florentin Dincă

Am tot sperat că Simona Halep se va gândi în aceaste zile de două ori mai bine şi va tăia o singură dată, la fel de bine, însă nu a făcut-o. În loc să-şi caute un alt antrenor, cu normă întreagă, pe care, într-adevăr trebuie să şi-l plătească şi cu mulţi bani, ea a decis să continue colaborarea cu Darren Cahill, cel care va rămâne în acest timp şi analist al postului american ESPN la turneele masculine de Grand Slam.

Managerul Simonei, marea campioană Virginia Ruzici, a încercat să minimalizeze acest aspect, afirmând că americanul va fi tot timpul alături de sportiva noastră, când ştie prea bine că nu este lucru nu este posibil în atare condiţii. "Începând din luna ianuarie 2016, antrenorul personal al Simonei Halep va fi Darren Cahill. Antrenorul australian îşi va păstra şi rolul de analist de tenis masculin pentru reţeaua americană de televiziune ESPN la turneele de Grand Slam, fără ca acest lucru să îl împiedice să o antreneze pe Simona full time", se arată într-un comunicat trimis pentru Hotnews de Virginia Ruzici.

Început promiţător, final apoteotic

Darren Cahill şi Simona Halep colaborează din luna martie a acestui an, în urma unui program de dezvoltare al sponsorul tehnic, Adidas. Însă antrenorul care va fi plătit în 2016 cu 800.000 de euro, nu a fost lângă ea la toate turneele, aşa cum a fost cazul la trofeele câştigate la început de an (Shenzhen şi Dubai), şi aşa cum pare că se va întâmpla şi în 2016. Sub comanda sa, românca a câştigat cel mai important trofeu din carieră, Indian Wells, a jucat semifinală la US Open, singurul turneu de Mare Şlem în care americanul i-a fost alături. De asemenea, sub îndrumarea sa, Simona a prins două finale, la Cincinnati şi Toronto, şi a fost în semifinale la Miami, Stuttgart şi Roma. Precum se vede în turneele enumerate mai sus, cu excepţia triumfului de la US Open Halep nu a dus niciodată munca până la capăt, lipsindu-i acel “ceva”, care să o facă să ridice trofeele deasupra capului. De competiţiile de Mare Şlem, marele vis al Simonei, nici nu a putut fi vorba. Tocmai de aceea, ea avea nevoie de încă un pas înainte, de un antrenor cu mintea numai la ea, de un antrenor din prima categorie valorică, acel antrenor care să facă din ea o sportivă top-class.

Practic, constănţeanca a început senzaţional anul, l-a continuat meritoriu, pentru ca finalul să-l termine în genunchi, la propriu. Victorie la Shenzhen, în finală cu Timea Baczinszky, sferturi la Australian Open, eliminată fără drept de apel de Ekaterina Makarova, apoi triumf la Dubai, într-un ultim act cu Pliskova. Au urmat două semifinale pierdute la Madrid şi Stuttgart, la Serena Williams şi Carolina Wozniacki. A cedat surprinzător apoi în primul tur la Madrid cu Alize Cornet, pentru uzlterior să ajungă în semifinale la Roma, fiind învinsă de Carla Suarez Navarro. A mers la Roland Garros, unde a părăsit competiţia la debut, în faţa anonimei Marijana Lucic Baroni, la fel cum s-a întâmplat şi la următoarele două turnee de prim rang, Birmingham şi Wimbledon, fiind eliminată de Mladenovic şi Cepelova. Apoi, ne-a făcut să sperăm cu cele două finale de la Toronto şi Cincinnati, şi mai ales cu semifinala de la US Open, unde a cedat în faţa Flaviei Pennetta. S-a deplasat la competiţiile asiatice, fără succes. Sferturi la Guangzhou, turul II la Wuhan. Finalul a fost însă teribil, la Tunruel Campioanelor, fiind trimisă acasă chiar din faza grupelor.

Nevoie mare de un psiholog

Pe lângă un antrenor valoros, Simona are nevoie şi de un psiholog, deoarece, mental, ea nu stă deloc bine. Iar s-a văzut cel mai bine, mai ales în ultimii doi ani, când a alternat cu precizie turneele bune cu cele dezastruoase, meciurile senzaţionale cu eşecuri la jucătoare necunoscute, seturi câştigate imperial, urmate de altele pierdute ruşinos. Iar ultimul set jucat de ea la Turneul Campioanelor, cu Agnieszka Radwanska, stă cel mai bine mărturie. A cedat dramatic primul set la tie-break, după ce a condus cu 5-1, pentru ca în al doilea set să pice iremediabil psihic şi fizic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE