2020-02-17 11:08

Simona Halep nu se mai operează şi va participa la întâlnirea cu Cehia din Fed Cup

 |  13:23
Simona Halep nu se mai operează şi va participa la întâlnirea cu Cehia din Fed Cup

Florentin Dincă

Simona Halep nu ştie ce vrea şi se vede clar că traversează un moment în care este tulburată serios. În urmă cu doar trei zile, constănţeanca anunţase printr-o postare pe Facebook că este nevoită să suporte o intervenţie chirurgicală de deviaţie de sept, iar din această cauză va lipsi aproximativ o lună şi jumătate din competiţiile oficiale. Implicit şi de la întâlnirea cu Cehia din Fed Cup, de pe 6 și 7 februarie, la Cluj, în primul tur al Grupei Mondiale 1. Numai că Simona s-a răzgândit. Va amâna operaţia şi va participa la Fed Cup. Asta probabil şi din cauza numeroaselor comentarii acide venite pe adresa sa imediat după ce anunţase că nu va lua parte la meciurile cu Cehia, deţinătoarea en-titre a trofeului.

Revenirea Simonei, chiar şi în condiţiile stării sale precare, atât fizice, cât şi psihice, va echilibra cât de cât întâlnirea de la Cluj, acolo unde adversarele tricolorelor plecau clar cu prima şansă. Aşa, România va putea emite serios pretenţii la câştigarea disputei, mai ales că, din tabăra Cehiei vin veşti care ne bucură. Liderul echipei, Petra Kvitova, tocmai ce şi-a concediat antrenorul, pe David Kotyza, cu care lucra de şapte ani de zile. ''Am simțit că în cariera mea am nevoie de un nou și puternic impuls, de o schimbare. 'Tocmai de aceea am ajuns la un acord cu David să încheiem această colaborare, în cursul unei întâlniri cu caracter personal'', a explicat pe Facebook dubla campioană de la Wimbledon (2011, 2014). Nici Lucie Safarova nu va face parte din echipă, ea nefiind recuperată complet după o infecţie bacteriana care a determinat-o să renunţe la participarea la Australian Open. În lipsa Safarovei, capitanul nejucător Petr Pala a anunţat oficial echipa: Petra Kvitova (7 WTA). Karolina Pliskova (12 WTA), Barbora Strycova (48 WTA) şi Denisa Allertova (66 WTA). Favorite pentru proba de dublu sunt Pliskova (57 WTA la dublu) şi Strycova (24 WTA la dublu). Învingatoarea din meciul România – Cehia se va califica în semifinalele comptiţiei, iar învinsa va juca baraj pentru rămânerea în Grupa Mondiala.

Begu şi Dulgheru, nerefăcute

Decizia Simonei ne bucură enorm, în contextul în care alte două jucătoare ale echipei noastre se confruntă cu probleme medicale. Alexandra Dulgheru acuză probleme la genunchi, în timp ce Irina Begu este nerefăcută după o accidentare, iar asta s-a văzut cel mai bine la Australian Open, acolo unde a fost eliminată încă din primul tur.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-27

In legatura cu acest articol...

Simona Halep se operează, stă pe bară şase săptămâni şi iese din TOP 5 WTA!
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE