2020-08-13 00:20

Sorana Cîrstea, ce REVENIRE!

 |  17:45
Sorana Cîrstea, ce REVENIRE!

Florentin Dincă

Sorana Cîrstea şi-a revenit la forma de acum trei ani, când bătea la poarta TOP 20. Victoria fără drept de apel obţinută în faţa mult mai titratei Carla Suarez Navarro, 7-6 (1), 6-3, şi calificarea în turul al treilea de la Australian Open, confirmă ascensiunea fulminantă a sportivei din România.

Drept dovadă, Sorana a început săptămâna pe locul 78 WTA, dar rezultatele bune obinute în turneul de Mare Şlem de la Antipozi îi asigură un salt de 13 poziţii. În acest moment, Cîrstea se află pe 65 în ierarhia live a WTA, însă urcarea ar putea continua în cazul unai noi victorii.

În runda următoare la Asutralian Open, Cîrstea o va întâlni pe americanca Alison Riske (42 WTA), pe care românca a învins-o în două dintre precedentele trei dueluri directe, în 2013, la Washington, şi în 2014, la Pattaya City. Parcursul bun de la Melbourne i-a asigurat Soranei nu doar un salt important în clasamentul WTA, dar i-a adus şi o sumă mare în buzunare - 130.000 de dolari australieni.

Din 2014 Sorana Cîrstea a picat dramatic în clasamentul mondial, în special din cauza problemelor medicale cu care s-a tot confruntat. Revenirea şi-a anunţat-o acum fix un an, când se regăsea pe un ruşinos loc 244. De atunci ea a adunat rezultate notabile, care au adus-o în momentul de faţă la un pas de TOP 60.  

Ar fi cazul ca ea să fie luată în calcul şi pentru partida din Fed Cup cu Belgia, din această primăvară, însă să vedem dacă Ilie Năstase, noul căpitan nejucător al României, va trece peste conflictul “artificial” cu aceasta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE