2020-07-07 16:58

TENIS. Victorii la dublu pentru Niculescu și Mitu

 |  18:39
TENIS. Victorii la dublu pentru Niculescu și Mitu

Deși a început dezamăgitor, săptămâna trecută s-a încheiat perfect pentru reprezentantele țării noastre. Andreea Mitu a câștigat al doilea titlu la dublu din carieră, în timp ce Monica Niculescu, de departe cel mai bine clasată sportivă din România în clasamentul WTA la această probă, s-a impus în finala de la Washinghton.

Împreună cu poloneza Alicja Rosolska, Mitu (24 de ani) a avut un parcurs perfect la Bastad, în Suedia, acolo unde cele două au trecut de perechea Lesley Kerkhove (Olanda) /Lidia Morozova (Belarus) în două seturi, scor 6-3, 7-5. Este al doilea trofeu pentru Mitu de anul acesta, în aprilie, la Istanbul, impunându-se la Istanbul Cup. Grație succesului din Suedia, Mitu și Rosolska vor împărți un cec în valoare de 12.300 de dolari și 280 de puncte WTA.

În cealaltă parte a lumii, în capitala SUA, la Washinghton, Monica Niculescu și-a trecut în cont al doilea succes stagional, astfel că de luni va intra în Top 25 mondial la dublu. În echipă cu belgianca Yanina Wickmayer, românca a câștigat la Citi Open din Washinghton cu 6-4, 6-3, în fața dublului japonez Shuko Aoyama/Risa Ozaki. La fel ca în cazul turneului de la Bastad, Niculescu și colega sa împart 12.300 de dolari și 28 de puncte WTA.

Cel mai bine clasat tenismen român la masculin în proba de dublu, Horia Tecău, a fost și el aproape de o finală la Washinghton, pierzând în semifinale. În 2014, Tecău câștiga competiția din capitala SUA alături de Jean-Julien Rojer.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE