2020-01-21 01:57

TURNEUL CAMPIOANELOR. Simona Halep a dat de pâmânt cu numărul 1 mondial, Serena Williams, scor 6-0, 6-2

 |  19:14
TURNEUL CAMPIOANELOR. Simona Halep a dat de pâmânt cu numărul 1 mondial, Serena Williams, scor 6-0, 6-2

Florentin Dincă

Aşa cum cotidianul PUTEREA a prezis în numărul de ieri, “A patra mână trebuie să fie cu noroc”, Simona Halep a umilit-o ieri pe numărul 1 mondial, Serena Williams, scor 6-0, 6-2, în Grupa Roşie la Turneul Campioanelor organizat în Singapore. A fost prima victorie a româncei în faţa sportivei din Statele Unite, primele trei întâlniri fiind la cheremul adversarei sale. Dar ce mai succes! Unul care a uimit întreaga lume a tenisului prin proporţiile lui, şi care a bucurat milioane de români. 65 de minute i-a fost de ajuns Simonei pentru a obţine, după cum a concluzionat chiar ea la finalul meciului: “Cea mai mare victorie din carieră”.

Serena Williams nu mai pierduse un set la zero de aproape un an şi jumătate, şi mai exact din luna mai 2013, la un meci câştigat până la urmă cu necunoscuta Medina Garrigues, la turneul de la Madrid. Este doar al optulea set pierdut cu 0-6 de Williams în cariera sa.

Cu această victorie, Simona şi-a asigurat un premiu de 406.000 de dolari şi 460 de puncte WTA. Ea va mai primi alte 70 de puncte pentru următoarea partidă din grupă, cu Ana Ivanovic, indiferent de rezultat, astfel că totalul minim al punctelor câştigate de Simona în Singapore este de 530. “Este cea mai mare victorie din viaţa mea. Nu am cuvinte să explic ce simt, doar că sunt foarte, foarte fericită. Vreau doar să mă bucur. A fost visul meu cel mare să înving pe una dintre surorile Williams. Sunt jucătoare foarte bune şi nu aş fi reuşit să joc în acest mod fără ajutorul spectatorilor, al românilor care au venit aici. Sunt convins că Serena nu a prins o zi foarte bună, iar eu mi-am văzut de jocul meu, agresiv, am luat mingea devreme şi am servit bine”, a spus Simona după meci.

STATISTICA ŞI FILMUL MECIULUI

Statistica disputei fără istoric arată clar dominarea Simonei, dar şi forma slabă a Serenei, care a comis 36 de greşeli neforţate ( 7 duble greşeli), faţă de 11 ale lui Halep (două duble greşeli). 64% a fost procentajul primului serviciu al tenismenei originară din Constanţa. Ea a fructificat cinci din cele şase mingi de break avute, în timp ce Serena le-a ratat pe toate cele şase de care a beneficiat.

Nici nu trecuseră 12 minute din meci, iar tabela arata un neverosimil 4-0 pentru Halep. Ofensiva totală a româncei a lăsat-o fără replică pe numărul 1 mondial, care nu ştia pe unde este mingea. Plimbată dintr-un colţ în altul al terenului, americanca a fost incapabilă să returneze, iar setul alb s-a încheiat în doar 20 de minute. Nici în setul al doilea Simona nu i-a lăsat nici o şansă adversarei sale. Break încă din primul game, 2-0 s-a făcut repede, iar apoi Serena a câştigat primul joc abia după 37 de minute de la debutul întâlnirii. A fost doar un foc de paie, pentru că Halep a continuat ca un tăvălug şi a dus scorul la 5-2. A intrat în teren să servească pentru meci şi a întors senzaţional game-ul de la 15-40 pentru a se impune într-o manieră de mare campioană.

TURNEUL CAMPIOANELOR. Simona Halep a dat de pâmânt cu numărul 1 mondial, Serena Williams, scor 6-0, 6-2
zoom
Serena: “Mă duc să mă antrenez să mai joc cu Simona”

Numărul 1 mondial şi-a făcut o autocritică vehementă după prestaţia jalnică din meciul cu Simona. Americanca spune că adversara sa a suprins-o total, iar pentru asta, va merge să se mai antreneze pentru a face faţă unui nou meci cu aceasta. “Jocul meu de a fost jenant. Categoric jenant. Halep m-a surprins cu jocul ei, niciodată nu am văzut-o jucând atât de bine. Să fiu sinceră, aştept următoarea întâlnire, pentru că ea mă face să mă duc acasă, să mă antrenez din greu şi în special să mă antrenez pentru ea. Lovitura mea de dreapta nu a funcţionat. În mod clar a intrat mai devreme în vacanţă. Serviciul meu a fost în cel mai bun caz la nivelul copiilor sub zece ani”, a afirmat fiica cea mică a familiei Williams.

S-au jucat în grupă

Serena Williams – Ana Ivanovic 6-4, 6-4

Simona Halep – Eugenie Bouchard 6-2, 6-3

Simona Halep – Serena Williams 6-0, 6-2

Ana Ivanovic – Eugenie Bouchard 6-1, 6-3

Vineri se mai dispută

Serena Williams – Eugenie Bouchard

Simona Halep – Ana Ivanovic

Ca şi calificată în semifinale

Doar o minune, în sensul negativ, ar mai putea face ca Simona să rateze semifinalele. Şi asta datorită victoriilor concludente ale româncei în primele două meciuri, în care a pierdut doar 7 game-uri. Să punem totuşi răul înainte şi să facem calcule, cu victorii, înfrângeri, seturi, game-uri, etc. Simona e prima în Grupa Roşie, cu două victorii (4 seturi câştigate, niciunul pierdut, 24-7 game-uri câştigate/pierdute), Ana Ivanovic a urcat pe doi, cu o victorie şi o înfrângere (două seturi câştigate, două pierdute, 20-16), Serena a picat pe trei, tot cu o victorie şi un eşec (două seturi câştigate şi două piedute, 14-20), în timp ce Eugenie Bouchard este ieşită din calcule, cu două înfrângeri (patru seturi pierdute, 9-24). Concret, Halep îşi permite chiar să şi piardă categoric meciul cu Ivanovic, cu condiţia să câştige două game-uri. Doar atât.

A depăşit 6 milioane de dolari

Până să înceapă Turneul Campioanelor, Simona Halep avea în conturi 5,588 de milioane de dolari. După primele două victorii din Singapore, românca a mai băgat în buzunare alţi 406.000 de dolari, plus 20.000 de dolari asiguraţi din meciul cu Ana Ivanovic, plus bonusul de calificare în penultimul act, acolo unde este ca şi calificată. Astfel, Halep a depăşit borna de 6 milioane de dolari câştigaţi din tenis, dintre care 4 doar în acest an.

TURNEUL CAMPIOANELOR. Simona Halep a dat de pâmânt cu numărul 1 mondial, Serena Williams, scor 6-0, 6-2
zoom
Campioana noastră. Bravo Simona, eşti cea mai tare! Ne-ai făcut din nou să fim mândri că suntem români – Gheorghe Hagi


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE