2020-07-08 18:21

Venus Williams recunoaște că a luat medicamente interzise

 |  11:00
Venus Williams recunoaște că a luat medicamente interzise

Americanca Venus Williams a confirmat că apelează la anumite substanţe interzise, aşa cum un grup de hackeri ruşi a dezvăluit în cursul zilei de marţi.

Sora mai mare a Serenei susţine însă că are acoperirea legală pentru a consumă acele substanţe deoarece suferă de mai multe boli.

Totodată, Venus a precizat că a urmat cu stricteţe paşii necesari pentru a primi o excepţie terapeutică din partea Federaţiei Internaţionale.

"Am fost dezamăgită să aflu că fişa mea medicală privată a fost compromisă de hackeri şi publicată fără permisiunea mea. Am urmat regulile stabilite prin programul Tenis Anti-Doping şi am aplicat pentru obţinerea excepţiei de uz terapeutic. Acordarea acestei excepţii implică un proces strict de aprobare, la care am apelat când am avut probleme medicale serioase", a spus Venus Williams, într-un comunicat de presă.

Ea a menţionat că a fost consultată de mai mulţi doctori independenţi care au confirmat că are nevoie de medicamentele ce conţin substanţe interzise.

Un grup de hackeri din Rusia a dezvăluit, marţi, că numeroşi sportivi importanţi apelează la substanţe interzise, totul sub protecţia WADA.

Nume precum surorile Williams sau gimnasta Simone Biles ar fi primit excepţii de uz terapeutic pentru a consuma acele substanţe interzise.

Excepţiile de uz terapeutic se acordă în cazul în care sportivii dovedesc că au boli importante ce necesită tratament cu medicamente ce conţin substanţe interzise.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE