2020-07-15 14:07

1 iunie – Ziua Porților Deschise la Ministerul de Interne

 |  12:10
1 iunie – Ziua Porților Deschise la Ministerul de Interne

Ministerul Afacerilor Interne organizează în data de 1 iunie 2016, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, a opta ediție a evenimentului “Ziua Porților Deschise”.

Vizitatorii se vor putea familiariza cu activitatea polițiștilor, jandarmilor, pompierilor, polițiștilor de frontieră, piloților MAI, medicilor și paramedicilor SMURD și vor avea ocazia să vadă tehnica expusă, sălile de conferință și zonele cu încărcătură simbolică și istorică ale M.A.I.

În sala de videoconferințe a MAI – locul unde se iau deciziile cele mai importante pentru gestionarea unor situații de urgență sau a unor situații importante de ordine publică – copiii vor putea lua locul celor care conduc și iau decizii pentru siguranța cetățenilor.

În parcarea din fața clădirii MAI, copiii vor putea urmări și chiar lua parte la exerciții de autoapărare sau de acordare a primului-ajutor, vor putea urca în elicopterele Inspectoratului General pentru Aviație, în mașinile polițiștilor și jandarmilor și în șalupele polițiștilor de frontieră. Totodată, ei pot urmări îndeaproape demonstrațiile câinilor special antrenați pentru prinderea infractorilor și pot învăța câteva reguli de comportament în situații de urgență.

Anul acesta, în premieră, poliția va prezenta unitatea mobilă pentru identificarea victimelor dezastrelor, un automobil de teren considerat ca fiind o adevărată uzină criminalistică pe roți.

Tot în premieră, jandarmii montani vor executa un exercițiu de escaladare a clădirii Ministerului Afacerilor Interne, iar în parcarea din fața instituției vor fi expuse două elicoptere: unul de poliție și unul SMURD.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz