2020-04-07 23:32

1 mai la COSTINEȘTI, pe vremea lui Ceaușescu. Cum se distrau românii la mare, în anii 80 / Vezi clip de ARHIVĂ

 |  13:44
1 mai la COSTINEȘTI, pe vremea lui Ceaușescu. Cum se distrau românii la mare, în anii 80 / Vezi clip de ARHIVĂ

În anii 1980, pe 1 mai, toate drumurile distracţiei duceau la Costineşti. O anumită discotecă devenise un magnet pentru tinerii din perioada comunistă: Disco Ring, acolo unde se intalneau tineri din toata tara.

La începutul anilor 1980, autorităţile comuniste relaxaseră programul discotecilor. Petrecerile începuseră să dureze până aproape de ivirea zorilor, lucru până atunci valabil doar în cazul sindrofiilor private, potrivit Mediafax.

În acest context, în judeţul Constanţa, apărea cea mai mare discotecă în aer liber din Europa de Est: Disco Ring Costineşti.

Această „eră” venea la pachet şi cu o lege nescrisă. „În perioada 1971-1990, când am avut o legătură atât de strînsă cu acest loc, au fost vremurile în care nu aveau voie să vină acolo decît oameni sub 35 de ani”, îşi amintea într-un interviu oferit platformei LaPunkt unul dintre oamenii de radio celebri în acei ani, Andrei Partoş, al cărui nume este legat de apariţia postului Radio Vacanţa Costineşti.

„1986: un an încărcat, cu o discotecă RING în Costineşti arhiplină, cu programe în Club CH de patru ori pe săptămână, de joi până duminică. Ba chiar uneori şi martea făceam în discotecă fie audiţii de albume rock,  fie îi ajutam pe studenţii talentaţi să vină să repete; aici au debutat folkistul Dan Vana, solista Alina Mavrodin (caştigătoarea Festivalului Mamaia 1987), Cătălin Ghenadie… Costinestiul “mânca” în fapt aproape tot anul, pentru că mă prezentam la Disco RING la 30 aprilie şi primul program îl făceam pe 1 mai. Şi apoi, zi de zi până pe 30 septembrie, 1 octombrie,  fiind programul intern de „La revedere”, între angajaţi! Erau 5 luni de sezon pline ochi, cu trenuri (10 garnituri CFR, fiecare cu 12 – 14 vagoane !) organizate pe regiuni (Moldova, Oltenia, Banat, Transilnavia, Bucureşti ), plus turişti străini, peste toate fiind un BTT care ştia să umple perfect staţiunea, cu sute de blatişti dormind pe plajă sau pe acoperişuri…”, îşi mai aminteşte Sorin Lupaşcu, Dj în deceniul de glorie al Disco Ring.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-01

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

ANONIM
03 Mai 2019

Era naspa! nu se gaseau droguri! ce distractie era aia?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine