2019-11-18 02:01

A MURIT Milos Forman, regizorul dublu premiat cu Oscar

 |  12:15
A MURIT Milos Forman, regizorul dublu premiat cu Oscar

Cineastul Milos Forman, care a devenit cunoscut la Hollywood cu filmele de Oscar „Zbor deasupra unui cuib de cuci/ One Flew Over the Cuckoo’s Nest” şi „Amadeus”, pentru regia cărora a fost premiat de Academia americană de film, a murit, vineri, la vârsta de 86 de ani, scrie Reuters.

Potrivit agenţiei de presă CTK din Cehia, Forman a murit vineri în Statele Unite ale Americii, după o perioadă scurtă în care s-a luptat cu o boală. Anunţul a fost făcut pentru CTK de soţia regizorului, Martina.

„Plecarea sa a fost calmă şi a fost înconjurat tot timpul de familia lui şi de cei mai apropiaţi prieteni”, a spus ea. 

Milos Forman s-a născut pe 18 februarie 1932 în oraşul Caslav din Cehia, dar s-a mutat mai târziu în SUA. A devenit cetăţean american în anii 1970.

Filmul „Zbor deasupra unui cuib de cuci/ One Flew Over the Cuckoo’s Nest” (1975), adaptat după romanul omonim scris de Ken Kesey, publicat în 1962, şi pelicula „Amadeus” (1984), despre viaţa compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart prezentată din perspectiva rivalului său, Antonio Salieri, au câştigat în total 13 premii Oscar, inclusiv cele la categoria „cel mai bun regizor”, care i-au revenit lui Forman.

Milos Forman mai este cunoscut pentru musicalul rock „Hair”  în 1979, „Ragtime” în 1981 şi „The People vs Larry Flint” în 1996.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-14Parerea ta...

LEVST.
14 Apr 2018

(citat din "Zbor..."):“This world . . . belongs to the strong, my friend! The ritual of our existence is based on the strong getting stronger by devouring the weak. We must face up to this. No more than right that it should be this way. We must learn to accept it as a law of the natural world..." ----____-----la zi, in cele mai multe locuri de pe aceasta-cu adevarat- mirifica planeta, ESTE VALABIL...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray