2019-10-15 20:27

Aflați cum puteți vizita GRATUIT Palatul Patriarhiei!

 |  15:41
Aflați cum puteți vizita GRATUIT Palatul Patriarhiei!

Peste 60.000 de vizitatori a avut anul trecut Palatul Patriarhiei, cladirea fiind redeschisa astazi publicului larg, pentru vizitare gratuita, de luni pana vineri, in intervalul orar 9.00 - 16.00, cu excepţia sărbătorilor religioase şi legale.

Vizitarea Palatului Patriarhiei se face gratuit, în grupuri însoţite de ghizii Ansamblului Patriarhal, de luni până vineri între orele 9 şi 16, cu excepţia sărbătorilor religioase şi legale.

În perioada martie 2014 - decembrie 2015, monumentul istoric Palatul Patriarhiei a beneficiat de ample lucrări de consolidare şi restaurare, finanţate din fondurile Uniunii Europene, ale Guvernului României şi ale Patriarhiei Române.

La palat funcţionează un muzeu şi un punct de informare turistică.

Clădirea denumită astăzi Palatul Patriarhiei a fost construită de statul român, la începutul secolului al XX-lea, pe locul fostei săli a Adunării Deputaţilor de pe Dealul Mitropoliei din Bucureşti. Aici, la 24 ianuarie 1859, Adunarea electivă a Ţării Româneşti, prezidată de Mitropolitul Nifon, a votat actul Unirii Munteniei cu Moldova prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Principatelor Române, informeaza news.ro. Clădirea se află în proprietatea Patriarhiei Române din 6 decembrie 2010.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray