2020-07-14 04:40

Aniversare:24 octombrie 1933. La mulţi ani, Draga Olteanu Matei!

 |  06:01
Aniversare:24 octombrie 1933. La mulţi ani, Draga Olteanu Matei!

Apreciata actriţă de comedie a teatrului şi filmului românesc s-a născut în 24 octombrie 1933, în Bucureşti.A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956, iar în septembrie acelaşi an a debutat în piesa „Ziariştii” de Alexandru Mirodan.

Actriţa Draga Olteanu Matei ne-a încântat şi ne-a făcut să zâmbim în multe filme, piese de teatru, scenete la emisiuni tv. Parte integrantă a generaţiei de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei a strâns în palmares cam toate distincţiile la care poate râvni un artist.

A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru („În Valea Cucului”, „Înşir-te mărgărite”, „Omul care a văzut moartea”, „Interviu”, „Simfonia patetică”, „Adam şi Eva”, „Tartuffe”, „Azilul de noapte”, „Autorul e în sală”, „Avarul”, „Caleaşca de aur”, „Căruţa cu paiaţe”, „Căsătoria”, „Coana Chiriţa”, „Crimă pentru pământ”, „Jocul de-a vacanţa”, „Pisica în noaptea Anului Nou”, „Gaiţele”, „Travesti”, „Ştafeta nevăzută”, „Reţeta fericirii”, „Domnişoara Nastasia”, „Hagi Tudose” etc.), are peste 90 de roluri în film („Golgota”, „Explozia”, „Toamna bobocilor”, „Iarna bobocilor”, „Nea Marin miliardar”, „Prieteni fără grai”, „Fraţii Jderi”, „Un surâs în plină vară” etc.).

Draga Olteanu Matei a lansat audio-book-ul „Golitatea înconjură, iar foamea dă de-a dreptul”, ce cuprinde reţete în versuri şi în proză culese, scrise şi povestite de îndrăgita actriţă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-24Parerea ta...

SA
24 Oct 2014

a fost o comunista si asta se vede din comportamentul dumneaei iar ca urare, ii doresc batrinete lucida si cu mai mult bun simt de a jigni pe cineva facindui pe plac adolatului dumneaei infractorul de drept comun swcuristul felix, nu cred ca o caracterizaza insa dupa comportament uite ca banul securistului sterge onoarea unor ca dumneaei.
GOGU PLESNESCU
25 Oct 2014

Cea mai mare tuta din cate am vazut vreodata !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz