2020-02-29 03:08

Azis, „Lady Gaga din Balcani”, vine în România

 |  18:22
Azis, „Lady Gaga din Balcani”, vine în România

Azis, unul dintre cei mai populari şi controversaţi cântăreţi din Balcani, comparat adesea la apariţiile excentrice cu Lady Gaga, cântăreţul de origine bulgara cu cea mai mare notorietate în ţara sa, va concerta pentru prima dată în România, pe 6 decembrie, de la ora 19.00, in clubul La Mia Musica din Bucuresti.

Controversat datorită extravagantelor sale apariţii pe scenă, Azis a reuşit să devină popular în lumea întreagă datorită mix-ului inedit pe care-l reprezintă muzica să şi modului în care o pune-n scenă. Cel mai căutat nume pe Google, în Bulgaria, în 2015, Azis a reuşit să atragă atenţia prin compoziţiile sale muzicale, astfel încât ultimul său videoclip, „Habibi”, a avut aproape 40 de milioane de vizualizări pe YouTube.  În lună martie a acestui an, Azis a intrat „pe listă scurtă” a celor 25 de cântăreţi care, potrivit publicaţiei „New York Times”, indica trendurile şi direcţiile viitoare de orientare ale muzicii. „Publicitatea de care m-am bucurat şi eu şi piesa Habibi m-a încurajat într-un fel în care nu cred să o fi trăit vreun alt cântăreţ din Europa” spune Azis. „E un lucru notabil faptul că sunt singurul cântăreţ din această listă care nu cântă în limba engleză” subliniază Azis.

Azis, 'Lady Gaga din Balcani”, vine în România
zoom
Cântăreţul şi-a început cariera muzicală în Bulgaria şi a lansat primul său album în 1999. Astăzi, Azis, una dintre cele mai influente celebrităţi de origine bulgara din toate timpurile, se afla la cel de-al cincisprezecelea album, ultimul fiind lansat chiar anul acesta, "Gadna Poroda".

Cu un timbru particular şi abilităţi muzicale incontestabile, Azis se remarcă prin diversitatea influentelor din muzica sa, dar şi prin apariţiile sale scenice spectaculoase. Un mix de pop-folk bulgăresc modern, muzica ţigăneasca, dar şi influente indiene, turceşti şi arabe da notă specifică muzicii care l-a făcut celebru pe Azis. Iar dacă pentru cei mai mulţi popularitatea uriaşă de care se bucura artistul din Balcani este un fapt uimitor, Azis recunoaşte că el a ştiut întotdeauna la ce să se aştepte. „Dacă aş spune că succesul meu m-a luat prin surprindere aş minţi” mărturiseşte Azis. „Când aveam opt ani şi învăţătoarea m-a întrebat ce vreau să mă fac când voi fi mare, i-am răspuns Voi fi un star” dezvăluie Azis.

Cât despre orientarea să homosexuala şi faptul că pe scenă sau în videoclipurile sale nu a ascuns niciodată faptul că prefera bărbaţii, cântăreţul oferă următoarea explicaţie: „Poate că motivul pentru care mă aflu pe această planetă este de a-i ajuta pe oameni să nu se teamă să fie diferiţi, să nu se ascundă şi să meargă cu capul sus” mai spune artistul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine