2019-10-18 21:50

Bobby McFerrin, «OMUL ORCHESTRĂ», vine la Sala Palatului din BUCUREȘTI. Vezi când este concertul!

 |  20:55
Bobby McFerrin, «OMUL ORCHESTRĂ», vine la Sala Palatului din BUCUREȘTI. Vezi când este concertul!

Iubitorii de muzică şi nu numai, îl cunosc pe Bobby McFerrin încă din anii ’70 drept “omul orchestră”, un veritabil maestru – vrăjitor al sunetelor, atât în concertele solo, cât şi alături de solişti celebri de jazz. El este acela care a compus şi a interpretat unul dintre hiturile care au cucerit definitiv publicul spectator şi a făcut înconjurul lumii, “Don’t Worry, Be happy” – Number One acum mai bine de 20 de ani. Hitul lansat în septembrie 1988 a devenit prima melodie “à capella” lansată de Bobby McFerrin care a ajuns pe primul loc în topul „Billboard Hot 100", poziţie pe care a rămas timp de două săptămâni. La ceremonia premiilor Grammy din 1989, McFerrin a urcat de trei ori pe scenă pentru a-şi ridica premiile pentru „Cel mai bun cântec al anului", „Cel mai bun album al anului" şi „Cel mai bun cântăreţ", toate acordate piesei „Don't Worry, Be Happy", inspirat de un celebru citat al gânditorului indian Meher Baba.

Pentru toţi aceia care îl admiră, îi cunosc şi fredonează cântecele, care îi iubesc spontaneitatea, talentul, bucuria cu care urcă pe scenă, muzicianul american Bobby McFerrin va concerta în România pe 19 mai, orele 19.30 la Sala Palatului din Bucureşti. Spectacolul face parte din turneul „Circlesongs“, după numele unuia dintre albumele (lansat în 1997), binecunoscutului improvizator, solist şi instrumentist, dar şi dirijor.

            Câştigător al 10 Premii Grammy şi cu o educaţie muzicală solidă, artistul este unul dintre cei mai cunoscuţi solisti improvizatori şi inovatori din lume, un renumit dirijor de muzică clasică, dar şi creatorul celebrei melodii pe care toată lumea a fredonat-o măcar o dată în viaţă, “Don’t Worry Be Happy”. Albumele sale s-au vândut în milioane de exemplare în toata lumea, iar colaborările sale cu artişti precum violoncelistul Yo-Yo Ma, pianistul Chick Corea, cu actorul Robin Williams, cu Herbie Hancock, cu mari orchestre, precum Filarmonica din Viena sau St. Paul Chamber Orchestra, i-au adus titlul de Ambasador universal al muzicii clasice şi de jazz.

            Născut pe 11 martie 1950 într-o familie de muzicieni, Bobby McFerrin  a avut de mic înclinaţii artistice. “Părinţii nu m-au obligat niciodată să cânt. Am învăţat singur, am fost un autodidact şi am descoperit devreme de muzica” - declara artistul. A studiat clarinetul şi pianul, dar atunci când a descoperit jazz-ul, i s-a dedicat aproape în exclusivitate, devenind solist vocal. Concertele de improvizaţie solo ale pianistului Keith Jarrett l-au influenţat în mod special pe Bobby McFerrin care a ştiut de la bun început că improvizaţia este ceea ce îşi doreşte: “Mi-am dorit mereu să concep broderii acustice pentru publicul meu”.

            McFerrin a lansat peste 20 de albume vândute în peste 20 de milioane de exemplare şi este considerat un explorator al sunetelor care combină jazz-ul, folk-ul şi o multitudine de influenţe muzicale – muzica corală, a cappella şi muzica clasică – cărora le adăuga propriile sale “ingrediente”. Ca dirijor, Bobby McFerrin şi-a dovedit talentul înnăscut şi poate reproduce perfect sunete, fiind inovator şi original. De pildă, poate reproduce trompeta din partitura de jazz a melodiei “Round Midnight” sau poate interpreta cu flautul partituri din operele lui Gustave Fauré si Antonio Vivaldi. “Neconvenţională” este cel mai potrivit termen pentru a descrie cariera muzicală a lui Bobby McFerrin. Cei care sunt familiarizaţi cu show-urile lui, fie ca dirijor, instrumetist, fie ca interpret, ştiu că fiecare eveniment pe care îl crează este unic. Artistul s-a dedicat scenei, muzicii şi spectacolului total în care îşi implică cu generozitate spectatorii. Se află mereu în căutare de noi experienţe şi uimeşte de fiecare dată publicul care sintetizează totul într-un singur cuvânt: “Beautiful!”...

            A abordat aproape toate genurile de muzică - R&B, jazz, pop, cabaret, muzică clasică şi este considerat un Johann Sebastian Bach sau un Wolfgang Amadeus Mozart ai zilelor noastre, fiecare dintre fanii săi ajungând la o singură concluzie: “Bobby McFerrin makes me happy!”.

            Aşadar, sâmbătă 19 mai 2018, la Sala Palatului din Bucureşti, Bobby Mc Ferrin îşi aşteaptă admiratorii români să ia parte la o experienţă muzicală unică.     

             Biletele se găsesc la casa de bilete a Sălii Palatului precum şi online pe vandbilete.ro, blt.ro, eventim.ro, myticket.ro si entertix.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-18Parerea ta...

LEVST.
18 Apr 2018

M.Baba si Tery O'Riley, au inspirit cu mult inainte(1971) pe mult mai celebrul grup(britanic-altfel cum !) "The Who", sa compuna celebrul lor hit, "Baba O'Riley", pare-se nemuritor si chiar in ascensiune, ca auditie...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray