2019-10-17 23:30

Bucharest Gourmet Festival, la prima ediţie. Chef Paul Siserman şi Chef Liviu Lambrino, prezenţi la evenimentul culinar

 |  17:55
Bucharest Gourmet Festival, la prima ediţie. Chef Paul Siserman şi Chef Liviu Lambrino, prezenţi la evenimentul culinar

Bucharest Gourmet Festival îşi propune, în perioada 3-5 iunie 2016, să ofere publicului o experienţă completă, pentru toate vârstele, dorind să strângă în acelaşi loc atât iubitorii de mâncăruri fine, cât şi pe cei care doresc să savureze mâncarea alături de o băutură potrivită cu ceea ce se afla în farfurie. Iubitorii bucătăriei gourmet sunt invitaţi să descopere gusturi noi şi preparate rafinate realizate de către Chefii-ambasadori Electrolux Paul Siserman şi Liviu Lambrino.

Chef Liviu Lambrino se afla pe acest drum al excelenţei în bucătărie de numai un an şi jumătate. În această perioadă, pe lângă participarea la MasterChef (semifinalist), a organizat o serie de evenimente, în mai multe oraşe din ţară, împreună cu colegii de emisiune - Tudor, Siserman şi Tăvi. De asemenea, a participat la concursuri internaţionale de gastronomie unde a câştigat premii importante. Face parte din A.C.E.E.A - cea mai cunoscută asociaţie de bucătari din România, afiliata direct la W.A.C.S (World Associations of Chefs). Din punctul său de vedere, în esenţa ei cea mai pură, bucătăria gourmet ar trebui să însemne o colecţie de superlative: „Ingrediente de cea mai înaltă clasă, cea mai rafinată sau inovativa tehnica culinară, cele mai bune combinaţii de arome, cele mai frumoase culori, cel mai frumos plating, cea mai potrivită farfurie, cel mai mare respect pentru omul care plăteşte pentru mâncarea ta şi, mai ales, cel mai bun gust, totul transformat în cea mai fantastică experienta culinară.”, a explicat Liviu Lambrino.

Pe de altă parte, Chef Paul Siserman iubeşte bucătăria din adolescenţă şi lucrează în domeniu de aproximativ 21 de ani. Este profesor formator al unei şcoli de bucătari din judeţul Cluj. De asemenea, face parte din asociaţia de bucătari A.C.E.E.A. Din această poziţie, ajustează sau creează de la zero meniurile unor restaurante, consiliază partea de gătit propriu-zisă, realizează training cu personalul - atât cel din bucătărie, cât şi cel de pe sală (ospătar, barman) şi se ocupă inclusiv de achiziţionarea de tehnologie optimă pentru tipologia de restaurant. „În primul rând, este vorba despre plăcerea de a vedea, că în artă. Urmează dorinţa de a afla, că în istorie şi, nu în ultimul rând, nerăbdarea de a gusta. Ideea unor meniuri gourmet aduce cu sine calitatea la rang înalt, o prezentare deosebită, dar şi sofisticare. Altfel spus, cam ce este în modă haină haute couture, aşa şi în bucătărie, este ideea de gourmet - haute cuisine. Consumatorul roman încă învaţă. Noi nu am avut o obişnuinţă în materie de cooking, comparativ cu alte ţări. Ştim foarte bine că din cauza perioadei comuniste, cei mai mulţi dintre noi nu am ştiut să testăm, să asimilăm gusturi, să adoptăm stiluri culinare. Acum, cultura culinară se creează şi evoluează frumos. Suntem pe drumul cel bun.”, a explicat Paul Siserman.

Pe parcursul celor trei zile de festival, între 3 şi 5 iunie, vizitatorii vor avea ocazia să îi vadă pe cei doi chefi care vor face un show culinar de exeptie, vor pune abur în bucate şi vor demonstra cum se pot obţine rezultate de excepţie în bucătărie, folosind ingredientele şi echipamentele de gătit potrivite.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray