2019-08-20 16:05

Când va avea loc FINALA EUROVISION România 2018

 |  18:47
Când va avea loc FINALA EUROVISION România 2018

Finala Eurovision România 2018 va avea loc la Sala Polivalentă din București, pe 25 februarie, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă care a avut loc la Focșani, Doinea Gradea, directorul general interimar al TVR.

Echipa Eurovision România a ajuns la Focșani, orașul care va găzdui prima semifinală a selecției naționale, programată duminică seară, la Teatrul Municipal "Maior Gheorghe Pastia" din Focșani.

Prima semifinală Eurovision România, de la Focșani, la fel ca celelalte show-uri ale selecției naționale, va fi transmisă în direct pe TVR 1, TVR Internațional și TVR Moldova, precum și pe TVR+, de la ora 21.00.

Următoarele semifinale vor avea loc la Timișoara, pe 28 ianuarie, Craiova, pe 4 februarie, Turda, pe 11 februarie, și Sighișora, pe 18 februarie.

În fiecare sâmbătă, în direct la TVR 1, de la ora 22.00, semifinalele vor fi prefațate de "Culise Eurovision 2018", o serie de emisiuni live despre ultimele pregătiri pentru show-uri, impresii la cald, imagini de la repetiții și de la conferințele de presă premergătoare evenimentelor.

Ediția din 2018 a selecției naționale a atras 72 de piese în lupta pentru un loc în semifinalele Eurovision România. În premieră, în concurs au intrat 60 de piese, câte 12 pentru fiecare semifinală. În fiecare semifinală, juriul selecției naționale va alege câte trei finaliști.

Juriul selecției naționale îi reunește pe Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ștefan și Viorel Gavrilă.

Pe 25 februarie, în finală, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs.

Sub sloganul "All aboard", Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentanții celor 42 de țări înscrise în competiție: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Ucraina, Marea Britanie. Concursul va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 și 10 mai și finala pe 12 mai.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi - Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Eurovision Song Contest 2017 a avut loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 și 11 mai și finala pe 13 mai. Reprezentanții României, Ilinca și Alex Florea, au obținut poziția a șaptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai bună clasare a României în concurs, de la succesul obținut de Paula Seling și Ovi la ediția din 2010 și a patra în istoria participării României la Eurovision.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-19Parerea ta...

MIRCEA
19 Ian 2018

Nu este normal ca teatru sa nu lasi publicul sa intre la acest spectacol, desi spui ca vrei public pe viitor. Asta s-a intamplat la Teatrul Focsani ! Au facut discriminare in randul cetatenilor din focsani, au avut acces doar angajatii Primariei ! Primarul nu a lasat cetatenii la acest spectacol, decat pe cei care lucreaza in Primarie ... nu este normal. A folosit un eveniment cultural doar in interesul propriei institutii. Astfel Teatru doar si-a respins din clienti, pacat.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray