2019-10-20 03:42

CARTEA ZILEI: Tigrul şi Maimuţa, de Rareș Ignat

 |  14:00
CARTEA ZILEI: Tigrul şi Maimuţa, de Rareș Ignat

„Tigrul şi Maimuţa”, de Rares Ignat, e o carte ce se adresează tuturor celor ce-şi doresc să afle mai multe despre comportamentele sexuale şi despre noutăţile în psihosexologie. Cum iniţiezi o relaţie de cuplu? Cum îţi comunici afecţiunea? Cum suntem influențați de emoţiile erotice şi de fantasmele sexuale? Când devine masturbarea o problemă? Cât de important e să atingi o maturitate a iubirii? Ce influențează relația dintre încredere și satisfacția sexuală? Cât de multă gelozie nu strică relaţiei? sau Cum depășești obstacolele infidelităţii? sunt câteva din întrebările la care vei afla răspunsuri în capitolul trei. Afli însă şi că lipsa educaţiei sexuale poate influenţa direct proporţional satisfacţia sexuală.

Pentru a supravieţui în ‘jungla relaţională’ e esenţială interpretarea psihologică, percepţia, ce o are ‘tigrul’ atunci când ascultă poveştile maimuţei căţărate pe spinarea sa.… A vedea sexualitatea ca parte a unei matrici relaţionale sistemice nu o îndepărtează de la o poziţie centrală în viaţa noastră. Sexualitatea nu mai e însă percepută ca o bestie impulsivă închisă într-o grădină zoologică dintr-o zonă urbană. Sexualitatea e percepută ca fiind cel mai important „animal social” al mediului în care trăim. În fond, ştim de mult că omul e „zoon erotikon”.

„Tigrul şi Maimuţa” începe printr-o trecere în revistă a percepţiilor sexuale laice şi religioase, de-a lungul culturilor şi secolelor (C1), continuă cu o descriere a principalelor etape de dezvoltare a eului psihosexual (C2) şi cu un capitol dedicat percepţiei şi abordării moderne a atitudinilor şi comportamentelor sexuale (C3).

În primul capitol poţi afla picanterii despre viața sexuală în Grecia Antică și în Roma Antică. Poţi explora conceptele din cel mai vechi tratat chinez de sexologie (Suwen) sau conceptele creștine asociate sexualități, Poţi afla cum s-a ajuns de la ascetism la ritualurile sexuale tantrice. Poţi să-ţi dai seama că educația sexuală e de fapt o inovație de acum câteva milenii.

Afli mai apoi care e rolul metacomunicării într-un sistem familial ce întâmpină o problemă sexuală sau dacă poate exista sexualitatea fără o pulsiune sexuală instinctuală. Afli cum variază sexualitatea în funcţie de personalitate sau de afectările organice. Explorezi care sunt influenţele genetice hormonale şi psihologice în orientarea homosexuală.

Ultima parte a cărţii este dedicată celor mai frecvente disfuncții sexuale. Găseşti răspunsuri la întrebări cum ar fi: Când nu suntem motivați să facem sex? Ce se întâmplă când penisul „nu vrea”? Ce se întâmplă când „își dă drumul prea repede”? Care sunt intervențiile specifice pentru depășirea ejaculării precoce sau disfuncţiei erectile. Cum poţi să ieşi din ciclul vicios al durerii sexuale? Când vorbim de hipersexualitate problematică sau de dependență sexuală? Cum influențezi în bine obținerea plăcerii sexuale?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray