2019-07-21 05:24

COMORILE EGIPTULUI ANTIC, în România. Masca lui Tutankhamon și mumii autentice, EXPUSE la la Biblioteca Națională

 |  21:02
COMORILE EGIPTULUI ANTIC, în România. Masca lui Tutankhamon și mumii autentice, EXPUSE la la Biblioteca Națională

În perioada 21 martie - 21 iunie 2018, Bucureştiul va avea ocazia unică de a găzdui o expoziție de excepție - Comorile Egiptului Antic. În cadrul acestui eveniment, care se va desfăşura în incinta Bibliotecii Naţionale a României, va putea fi vizionată o colecţia formată dintr-un un număr impunător de exponate (peste 300 de unităţi), conținând artefacte originale, toate oglindind etapele de dezvoltare ale civilizaţiei Egiptului Antic.

Printre artefactele expuse, vizitatorii se vor delecta cu pilonii  de rezistenţă ai expoziţiei: masca faraonului Tutankhamon, un fragment de sarcofag autentic, bijuterii, foi de papirus, ushabti-uri sau amulete care insoţeau defuncţii în viaţa de apoi.Expoziţia a fost vizitată de circa 1 milion de oameni, în diverse colțuri ale lumii. Este un show care promite să-i seducă atât pe cei care sunt fascinaţi de cultura antică, cât şi pe curioşii, care doresc să afle mai multe despre ea.

Colecţia formată dintr-un un număr impunător de exponate a fost pregatita de o echipă de 50 specialişti în domeniu - egiptologi, antropologi, istorici, arhitecţi şi designer-, iar artefactele expuse provin fie din colecţii private, fie sunt capodopere reproduse de experţi în cultura antică. Artefactele vor fi expuse în mai două săli de la parterul Bibliotecii Naţionale a României şi sunt organizate pe zone tematice: viaţa cotidiană, arta războiului şi navigării, cele mai însemnate dinastii, spaţiu dedicat în special lui Tutankhamon, divinităţile Egiptului Antic, religia, ritualurile mortuare şi mumificarea.

Având în vedere valoarea inestimabilă a exponatelor ( ce aparțin  multor muzee renumite dar și din colecții private), evenimentul se va desfășura în condiții speciale de Securitate

Evenimentul de lansare a expoziției va avea loc mâine, la orele 20.00, printe invitați numărându-se ambasadorul Egiptului la București, oficialități române și personalități culturale.

Biletele au preturi care variaza intre 30 RON – 45 RON (in functie de categoria de varsta), copiii sub 6 ani beneficiaza de INTRARE GRATUITA


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-19Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
19 Mar 2018

sa aduceti si mumia faraonului ISARESCU care nu mai pleaca odata la dRACu
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray