2019-10-16 05:12

Concertul de la Viena, superb și anul acesta. Dar un român mucalit a găsit nodul în papură

 |  14:04
Concertul de la Viena, superb și anul acesta. Dar un român mucalit a găsit nodul în papură

Concertul de Anul Nou de la Viena, care încă se difuzează în direct la TVR 1 şi TVR HD, are fastul așteptat de sutele de milioane de telespectatori din întreaga lume. Dar un român mucalit are, totuși, un reproș la adresa organizatorilor: „Diabolici austriecii. Bagă concertul și valsurile fix când mahmureala e maximă”, a postat pe contul său de Facebook scriitorul Paul Gabor.

Este o tradiţie care datează din 1939 ca Filarmonica din Viena să prezinte în prima zi a anului muzica atât de vie, dar şi nostalgică a familiei Strauss şi a contemporanilor săi. Lejeritatea şi intuiţia muzicienilor din orchestră, care interpretează această muzică, sunt moştenite de la maestru la discipol încă din secolul al XIX-lea, când compozitorii din familia Strauss încântau audienţa vieneză cu valsurile lor pline de prospeţime. Acest concert îi bucură, desigur, pe spectatorii aflaţi în sala Musikverein din Viena, însă şi pe telespectatorii care îl urmăresc în direct în peste 90 de ţări.

Pe 1 ianuarie 2017, Gustavo Dudamel a devenit cel mai tânăr compozitor care a condus Filarmonica din Viena în faimosul Concert de Anul Nou. Dirijor de muzică clasică recunoscut internaţional, Dudamel este motivat de credinţa sa deplină în puterea muzicii de a uni şi inspira. În prezent director muzical şi artistic al Filarmonicii Los Angeles şi director muzical al Orchestrei Simfonice Simon Bolivar a Venezelei, Gustavo Dudamel este întâlnit atât pe scenele unor concerte strălucitoare, cât şi la masterclasses sau pe platforme digitale inovative din întreaga lume. Pe lângă toate acestea, Dudamel apare în ipostaza de dirijor invitat al unora dintre cele mai faimoase instituţii muzicale. În 2017 urmează să susţină un turneu european cu Filarmonica din Berlin.

Compozitorii din programul concertului din 2017 sunt: Johann Strauß (Tatăl), Johann Strauß (Fiul), Josef Strauß, Franz Lehár, Èmile Waldteufel, Franz von Suppé, Carl Michael Ziehrer.

Filmarea scenelor de balet din transmisiunea concertului din acest an a fost realizată la Hermesvilla din Viena.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-01Parerea ta...

SUVEGES ANA
01 Ian 2017

Foarte frumos si cel din acest an.Interpretare de ,,,zile mari"'.Respect organizatorilor.
CROCODILUL FLAMAND
01 Ian 2017

FRIPTURA DE LEBADA AVETI PENTRU TURISTII DIN STREHAIA CARE VIN SA SCRIE SOFTURI LA VIENA PENTRU FUJITSU-SIEMENS SI MICROSOFT AUSTRIA...EVENTUAL PRAJITA LA UN FOC DE TABARA PE SCENA DE LA OPERA...SI UN CANTARET TRAVESTIT IMBRACAT IN BURKA.....ALLAHU AKBAR.....CARE E MARELE INVESTITOR STRATEGIC DE LA MERCEDES AUSTRIA......BINEINTELES UN CETATEAN RESPECTABIL DIN ARABIA SAUDITA...CARE SE PRICEPE LA DEMOLARI DE TURNURI GEMENE FOLOSIND AVIOANELE PILOTATE PRIN GPS DE O FIRMA DIN TEL-AVIV....SHALOM NETANIAHU...ALLAHU AKBAR OSAMA BIN BUNDESKANZLER
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray