2019-08-20 04:03

Concurs de sănii trase de Husky, în Pasul Tihuţa

 |  19:39
Concurs de sănii trase de Husky, în Pasul Tihuţa

Sportivi şi câini din patru ţări - peste o sută de câini nordici, între care Husky, Malamut de Alaska, Samoyed şi câinele de Groenlanda- se întrec, sâmbătă şi duminică, la un concurs internaţional de atelajele trase de câini, în Pasul Tihuţa, pe un vechi drum al romanilor.

La prima manşă, desfăşurată sâmbătă, au luat startul 24 de echipaje, care au înhămat la sănii câinii nordici, precum Husky, Malamut de Alaska, Samoyed şi câinele de Groenlanda.

Concursul de atelaje este organizat de Asociaţia Chinologică Bistriţa-Năsăud, sprijinită de autorităţile locale, dar şi de preotul catolic Kiss Attila, multiplu campion la astfel de concursuri, scrie Mediafax.

Competiţia se desfăşoară pe Drumul Romanilor, un drum foarte vechi, de piatră, cunoscut din secolul XV-III, care are peste 12 kilometri.

Duminică, cele 24 de atelaje vor lua din nou startul, într-o nouă competiţie, timpii rezultaţi din prima manşă desfăşurată sâmbătă şi cei din a doua manşă urmând să fie adunaţi şi stabiliţi astfel câştigătorii pentru toate probele din concurs.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray