2020-08-10 22:56

De Crăciun, ultima reprezentație a musicalului MY FAIR LADY, în București

 |  15:03
De Crăciun, ultima reprezentație a musicalului MY FAIR LADY, în București

Ultima reprezentație a musicalului „My Fair Lady”, de la București, va fi prezentată publicului, vineri, 27 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Palatului, urmând ca din 2020, excelenta producție să ajungă mai aproape de iubitorii de spectacole din toată țara prin intermediul unui turneu național amplu.

Cea mai frumoasă poveste a tuturor timpurilor, pusă în scenă cu succes de regizorul Ioan Răzvan Dincă, reunește artiști de calibru ai scenei românești, orchestră live, cor și trupă de balet, însumând o echipă formată din peste 70 de profesioniști.

Pe 27 decembrie, la Sala Palatului, Horia Brenciu și Irina Baianț vor putea fi admirați jucând în rolurile personajelor Henry Higginsși Eliza Doolittle, alături de Adrian Nour (Colonelul Pickering), Ecaterina Ladin (Mrs.Pearce), Ionuț Burlan (Alfred Doolittle), Anca Țurcașiu (Mrs. Higgins), Florin Budnaru (Freddy Esynford Hill), Irina Bucescu (Mrs. Eynsford Hill) și Ovidiu Ușvat (Zoltan Karpathy).

Creat pentru suflet și minte deopotrivă, spectacolul oferă publicului trei ore magice concretizate într-un cumul complex de emoție, energie, inspirație, satisfacție și momente pline de amuzament.

Cu elemente de decor impresionante, sute de costume și interpretări remarcabile, spectacolul redă cu măiestrie atmosfera piețelor londoneze și povestea de dragoste fascinantă și sinuoasă dintre un profesor de fonetică și o simplă florăreasă. Muzica excepțională, interpretată de orchestra live condusă de dirijorul Daniel Jinga, completată de cor și de coregrafiile spectaculoase ale balerinilor au câștigat aprecierea publicului, musicalul „My Fair Lady” fiind îndelung aplaudat la scenă deschisă.

Considerat astăzi unul dintre cele mai longevive și de succes musicaluri, „My Fair Lady” a avut premiera mondială pe Broadway (New York) pe 15 martie 1956 și pe West End (Londra) doi ani mai târziu, devenind o legendă în lumea spectacolelor muzicale.

Actuala montare a spectacolului a fost pusă prima dată în scenă în 2016, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la premiera mondială a musicalului, reprezentația bucurându-se de succes și de aprecieri atât în rândul publicului, cât și al criticilor de specialitate.

Spectacolul de pe Broadway are în portofoliu 7 Premii Tony (6 dintre ele pentru versiunea originală), printre care „Cel mai bun musical” și „Cea mai bună regie”, un Theatre World Award, 5 Premii Olivier (pentru reluarea londoneză din 2001) și peste 2.700 de reprezentații în total pentru producția originală – un record absolut pentru acele vremuri. În prezent, celebrul musical este inclus în repertoriul teatrelor din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite ale Americii unde, în anul 2018, aproape toate reprezentațiile de pe Broadway s-au jucat cu casa închisă, spectacolul poziționându-se de mai multe ori ca lider al vânzărilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz