2020-02-18 21:55

DRAGOBETE 2019, evenimente și concerte. Unde poți ieși în oraș pe 24 februarie, de Ziua Îndrăgostiților la români

 |  12:09
DRAGOBETE 2019, evenimente și concerte. Unde poți ieși în oraș pe 24 februarie, de Ziua Îndrăgostiților la români

DRAGOBETE 2019. Evenimentele programate de Dragobete deschid o mulţime de posibilităţi pentru spectatorii ultimului weekend de februarie. Pe 24 februarie, poti iesi cu persoana iubita la film sau la un concert cu temă dedicată sărbătorii Zilei Indragostitilor la romani.

Filmul care a făcut senzaţie în cinematografe la lansarea de Ziua Îndrăgostiţilor, comedia "Oh, Ramona!", de Cristina Jacob, rămâne opţiunea de bază pentru programul de gen al cinematografelor şi pentru sărbătoarea sentimentală autohtonă.

În ajun de Dragobete, în J'ai Bistrot din Bucureşti, sunt invitaţi la pupitrul de DJ "bandiţii" Craioveanu & Nicolai. Bogdan Nicolai ne-a mai încântat şi iarna trecută cu muzicile din playlist-ul său, ritmuri de hip-hop, funk, r&b, neo soul, reggae. Craioveanu Vlad a semnat cu prezenţa în toamna anului trecut în grădina J'ai la Silent Party, pe canalul roşu, cu multe melodii eclectice. Hai să vedem ce muzici scot la înaintare, potrivit Mediafax.

Duminică, trupa Hara îşi susţine cântarea de Dragobete în Berăria H. Clujenii vin în Herăstrău de la ora 20.00, cu piese lente, ca "Mai frumoasă" sau "Mai stai", dar şi cu ritmuri care animă dans, cum sunt "Nu-mi mai pasă", "Totaya Ye" şi "Cine".

Teatrelli a pregătit un program special de Dragobete: un concert care aduce pe scenă muzica trupei Urma, în aranjamente semnate de Simona Strungaru. Evenimentul are loc duminică, de la ora 19.00.

Spectacolul "Dragostea celor trei portocale", produs în această stagiune de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul "Stela Popescu", va fi prezentat într-un nou spaţiu, la Sala Gloria, duminică, de la ora 19.00.

Muzeul Municipiului Bucureşti invită publicul, duminică, de la ora 19.00, la concertul "Dar Muzical de Dragobete", cu soprana Arlinda Morava şi Bucharest Ladies Cvintet.

Un Concert de Dragobete e programat duminică, de la ora 17.00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR). Protagonişti sunt interpreta de muzică veche Doina Lavric Parghel şi actorul Vlad Rădescu, la sediul din Str. Nicolae Creţulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe). De asemenea, de-a lungul întregii zile, cu ajutorul muzeografilor, MNLR vizitatorii pot descoperi poveştile de iubire ale scriitorilor români.

Doi iepuri dintr-un foc vor să prindă cei care organizează "Drago-mărţişor" în Vintage Pub din Centrul Vechi. La târgul care uneşte şi sărbătoarea românească a iubirii – Dragobetele, cât şi tradiţionalul Mărţişor, vin creatorii de produse handmade unice. Aceştia vor pune pe tarabe accesorii, broşe, bijuterii, tablouri, decoraţiuni şi haine pentru cadourile de primăvară. Târgul este deschis duminică, între orele 12.30 şi 19.30, iar intrarea este gratuită.

Taraful de la Clejani a rezervat sala Baroq a centrului Boema din Târgovişte pentru o "Petrecere de Dragobete", sâmbătă, de la ora 23.00.

La Cluj-Napoca, cei de la Holograf îşi cântă duminică, de la 22.30, la Casa de Cultura a Studenţilor, hiturile "Să nu-mi iei niciodată dragostea", "Ochii tăi", "Vine o zi", "Şi băieţii plâng câteodată" şi "Ţi-am dat un inel", pentru un Dragobete care acoperă mai bine de 40 de ani petrecuţi pe scenă.

Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine