2019-10-20 04:22

EUROVISION 2019 - 10 ţări şi-au ales finaliștii pentru CONCURSUL de la Tel Aviv

 |  14:29
EUROVISION 2019 - 10 ţări şi-au ales finaliștii pentru CONCURSUL de la Tel Aviv

Zece ţări dintre cele 42 participante la concursul muzical Eurovision 2019 şi-au ales deja reprezentanţii pentru competiţia care va avea loc în luna mai la Tel Aviv.

Albania, Armenia, Belgia, Cipru, Macedonia, Franţa, Malta, San Marino, Spania şi Olanda şi-au ales reprezentanţii fie pe baza votului juriilor de specialitate şi al publicului, în gale organizate de televiziunile publice, fie în urma deciziei reţelelor TV naţionale.

Jonida Maliqi va reprezenta Albania cu piesa „Ktheju tokës” (Return to the Land), a cărei temă principală este migraţia. Ea a câştigat finala selecţiei organizate de RTSH.

Srbuk va reprezenta Armenia. Ea a fost prima artistă anunţată că va participa la concursul de la Tel Aviv. Piesa pe care o va interpreta nu a fost încă lansată şi urmează să fie anunţată de AMPTV.

Eliot, în vârstă de 18 ani, va reprezenta Belgia. El a fost ales de reprezentanţii RTBF să îşi reprezinte ţara la cea de-a 64-a ediţie a concursului. Eliot Vassamillet va interpreta o piesă compusă de Pierre Dumoulin care nu a fost încă lansată.

Actriţa şi cântăreaţa Tampa, originară din Georgia, este reprezentanta de anul acesta a Ciprului. Ea va cânta piesa „Replay”. Coregrafia va fi realizată de Sacha Jean-Baptiste.

Tamara Todevska a fost aleasă de MKRTV să reprezinte Macedonia. Ea a mai participat la concursul internaţional, însă acum va fi pentru prima dată solo. Melodia pe care o va interpreta urmează să fie anunţată.

Bilal Hassani, de origine marocană, a câştigat finala selecţiei naţionale a Franţei, cu piesa „Roi”, scrisă de Madame Monsieur.

Michela Pace, în vârstă de 17 ani, va reprezenta Malta, după ce a fost aleasă de PBS, iar piesa pe care o va interpreta la Tel Aviv va fi anunţată curând.

San Marino, pentru a zecea oară în competiţia internaţională, va fi reprezentată de Serhat, ales de SMRTV să reprezinte ţara. El a mai participat în 2016, cu piesa „I Didn't Know”.

Miki Nuñez a primit 34% dintre voturile exprimate la gala „Operación Triunfo”, organizată de TVE, astfel că va reprezenta Spania la Eurovision 2019. El va prezenta „La Venda”, scrisă de Adriá Salas, direct în finala din 18 mai.

Olanda va fi reprezentată la Tel Aviv de Duncan Laurence. AVROTROS a anunţat alegerea lui şi urmează să decidă piesa pe care cântăreţul o va interpreta în concurs.

Cât priveşte România, prima semifinală a avut loc duminică, la Iaşi, iar cea de-a doua va avea loc la Arad, pe 10 februarie. Finala selecţiei naţionale va fi organziată, pe 17 februarie, la Bucureşti, potrivit News.ro.

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai.

La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de ţări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina şi Marea Britanie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray