2020-06-01 09:18

Evenimentul are loc pe 8 septembrie. „Impresii din copilărie”, expoziţie de pictură Dorin Coltofeanu

 |  16:12
Evenimentul are loc pe 8 septembrie. „Impresii din copilărie”, expoziţie de pictură Dorin Coltofeanu

„Impresii din copilărie”, expoziţia de pictură semnată de Dorin Coltofeanu, îşi aşteaptă publicul pe 8 septembrie, de la ora 19.00, la Biblioteca Naţională a României. Vernisajul include 40 de lucrări, evenimentul fiind inclus în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Printre surprizele pregătite de către organizatori se află şi o serie de  lucrări care redau în imagini de basm cele 10 părţi ale Suitei pentru vioară şi pian „Impresii din copilărie” de George Enescu: „Lăutarul“, „Bătrânul cerşetor“, „Pârâiaşul din fundul grădinii“, „Pasărea din colivie şi cucul din perete”, „Cântec de leagăn“, „Greierul“, „Luna prin fereastră“, „Vântul în horn“, „Furtuna în noapte“, „Răsărit de soare“. Prin intermediul unui comunicat de presă trimis redacţiei PUTEREA, organizatorii anunţă că  iubitorii de artă sunt aşteptaţi la vernisaj în perioada 8 septembrie-30 septembrie 2015, de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00, la Biblioteca Naţională a României, în spaţiul expoziţional Symposium.

„(...) Pictura lui Dorin Coltofeanu transmite puritate, solemnitate, linişte. Din culorile diafane, aproape transparente, transpuse pe pânză ia naştere o lume onirică, cu mult mister, dar guvernată de o perfectă ordine“, a declarat criticul de artă Corneliu Antim.

La eveniment, se vor afla criticul de artă Corneliu Antim şi Maria Paşc, curatorul expoziţiei. Invitaţii speciali Diana Jipa (vioară) şi Angelica Postu (pian) vor interpreta un fragment din lucrarea „Impresii din Copilărie“ de George Enescu. Expoziţia „Impresii din copilărie“ este organizată de Contemporanii şi Institutul Cultural Român şi face parte din Programul „Bucureştiul Creativ“, care se desfăşoară în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu“.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-03

Mai multe imagini:
Evenimentul are loc pe 8 septembrie. 'Impresii din copilărie”, expoziţie de pictură Dorin Coltofeanu
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine