2019-08-20 04:04

Festivalul internaţional de stradă din Bucureşti: sute de artişti internaţionali, peste 40 de spectacole

 |  12:47
Festivalul internaţional de stradă din Bucureşti: sute de artişti internaţionali, peste 40 de spectacole

Sute de artişti internaţionali şi peste 40 de spectacole din Franţa, Columbia, Italia, Germania, Olanda, Austria, Spania şi România se vor afla la Bucureşti între 1 şi 30 iulie, când are loc a noua ediţie a festivalului internaţional de stradă, organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, considerat de către organizatori cel mai mare eveniment de profil din ţară.

Potrivit Primăriei Capitalei, Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti măreşte în 2017 doza de distracţie cu un program  de spectacole de teatru de stradă, în fiecare weekend din luna iulie, de vineri până duminică, de la ora 19:00 până la ora 23:00, în Piaţa George Enescu, Piaţa Revoluţiei, Parcul Kreţulescu, Calea Victoriei, Piaţeta Odeon, Piaţa Universităţii, Piaţa Constituţiei, Parcul Unirii, Bulevardul Unirii şi Centrul Istoric.

"Astfel, în timpul zilei, străzile vor fi împânzite de spectacole itinerante ale artiştilor pe catalige, performance-uri participative, spectacole de magie şi street dance, statui vivante, personaje supradimensionate şi parade de culoare, dans şi muzică. Reprezentaţiile de seară animă peisajul bucureştean cu acrobaţi care dansează pe calcane luminate de proiecţii 2D sau suspendaţi deasupra oraşului, cu spectacole de lumină, jonglerii cu foc, personaje gigantice luminoase, reprezentaţii de tango, atmosferă de cabaret şi costume spectaculoase", precizează Primăria Capitalei.

Deschiderea* Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă va avea  loc sâmbătă, 1 iulie, începând cu ora 18:00, şi va fi marcată prin trei momente spectaculoase semnate de companii internaţionale de teatru urban.

Primul spectacol va avea loc în Parcul Unirii şi va consta în reprezentaţii ale unor artişti pe catalige, mascote şi acrobaţi pe cabluri elastice. Pentru al doilea moment al serii, "creaturi" cyborg gigantice, acrobaţi, artişti în costume spectaculoase şi muzicieni îi invită pe trecători să se alăture paradei care porneşte din Parcul Unirii la ora 19:00 şi ajunge în Piaţa Constituţiei.

Punctul culminant al serii începe la ora 20:00, în Piaţa Constituţiei, care devine, pentru două ore, scena unor spectacole de excepţie. Producţia italiană OSA va încânta publicul cu o alegorie de dans, muzică şi culoare, pusă în scenă de artişti suspendaţi de o piramidă înaltă de 20 de metri.

Spectacolul francez Microcosmos aduce în mijlocul mulţimii personaje gigant, populate de muzicieni şi acrobaţi.

Seara se încheie cu spectacolul artiştilor de la compania Kitonb - Carillon 3.1, care transformă Piaţa Constituţiei într-un decor fantastic de proiecţii de lumini, efecte speciale, dansuri acrobatice şi numere de circ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray