2020-07-05 21:12

Festivalul Mucenicilor, de vineri până luni în Parcul Național din Capitală

 |  15:14
Festivalul Mucenicilor, de vineri până luni în Parcul Național din Capitală

Ediția a opta a Festivalului Mucenicilor va avea în program în acest an numeroase show-uri gastronomice şi produse culinare care mai de care mai delicioase. Evenimentul se va desfășura de joi până luni în Parcul Naţional din Bucureşti.

"Special pentru această ediţie a târgului am invitat gospodine iscusite din toate zonele ţării ce vor prepara sub ochii trecătorilor mucenici inediţi, dar şi tradiţionali din Muntenia, Oltenia, Moldova, Bucovina, Dobrogea, vin să se întreacă în muncă şi migală, chiar sub ochii oaspeţilor, pentru a bate recordul în materie, tradiţii şi gusturi care mai de care mai bune. Iar pentru că tradiţiile se păstrează cu sfinţenie în rândul românilor, gospodinele vor turna zeci de mii de pahare de vin, aşa cum cere şi obiceiul de a bea 40 de pahare de vin sau palincă, după priceperea fiecăruia", se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

De la târg nu vor lipsi mucenicii copţi şi tăvăliţi prin miere şi miez de nucă, mucenicii fierţi şi aromatizaţi cu scorţişoară, lămâie şi multă dibăcie şi migală, mucenici în toate formele şi pentru toate gusturile, dar şi plăcinte munteneşti, poale-n brâu moldoveneşti, plăcintele dobrogene cu brânză, toate preparate cu ingrediente sută la sută naturale şi gătite după cele mai vechi reţete tradiţionale, precizează sursa citată.

Vizitatorii vor avea posibilitatea să achiziţioneze cozonaci, dulciuri şi dulceţuri, brânzeturi şi afumături, jamboane, muşchiuleţi, pastramă care va sfârâi pe grătare, cârnaţi, mici, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu vin şi ţuica fiartă şi cu diferite licori din struguri, prune, caise, piersici, vişine şi pere.

"Pentru cei care respectă zilele de post, gospodinele vin la târg cu zacuscă de vinete sau de ghebe, miere şi păstură, dulceţuri, siropuri şi sucuri naturale sau mere aromate, păstrate cu mare grijă peste iarnă", mai arată comunicatul.

De la târg nu lipsi obiecte tradiţionale, lucrate cu multă măiestrie de meşteri autentici. "Pentru ziua de 8 Martie, Ziua Femeii, puteţi alege de aici, persoanelor dragi, cadouri cu totul deosebite: ii cu alesături, rochii din lână împâslită, genţi din piele naturală cu motive naţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă", se mai precizează în comunicat. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz