2019-08-25 17:11

Între 24 şi 26 iulie 2015: Festivalul Montan „Prietenii Marmotelor”

 |  19:31
Între 24 şi 26 iulie 2015: Festivalul Montan „Prietenii Marmotelor”

În perioada 24-26 iulie 2015 are loc, în zona Piscul Negru din judeţul Argeş, Festivalul Montan „Prietenii Marmotelor”, o etapă a evenimentului Ştafeta Munţilor 2015, care are drept scop promovarea turismului montan şi protejarea mediului înconjurător. Participarea este gratuită, iar ca probe de concurs pentru iubitorii muntelui sunt Raid Montan (traseu montan de dificultate medie), Orientare (proba de viteză pe azimut), Cunoştinţe Turistice, Alpinism, Cultural, Proba Surpriză.

Pentru ediţia din acest an a evenimentului Ştafeta Munţilor, topul va fi reprezentat de Vârfurile Lespezi – 2.517 m şi Călţun – 2.510, fiind vârfurile de pe locurile 5 şi 6 din clasamentul vârfurilor din România, informează organizatorii, Clubul Marmotele Mahmure, printr-un comunicat de presă. Iubitorii muntelui sunt invitaţi să participe în mod gratuit la probele de concurs stabilite pentru această vară, excepţie făcând taxa de ecologizare pentru cei cazați în camping (10 lei/cort), şi anume:

1. RAID MONTAN – această probă presupune un traseu montan de dificultate medie, care se întinde pe o durată de maxim şapte ore şi diferenţă de nivel de circa 1.300 m. Se participă în echipe de câte trei membri, iar ca şi condiţie obligatorie ar fi purtarea bocancilor. Copiii vor avea de parcurs un traseu diferit de cel al adulţilor, adecvat vârstei lor, şi nu vor ajunge până în vârful muntelui. Adulţii vor atinge vârfurile Lespezi 2.517m (cat. Juniori, Open, Veterani şi Feminin) şi Călțun 2.510 (exclusiv cat. Elite), aşa că nu vă înscrieţi în această probă dacă nu aveţi o pregătirea fizică bună. Traseul este pe cât de spectaculos, pe atât de solicitant fizic. Va fi premiat cel care va ajunge cel mai repede pe Vârful Lespezi, pentru fiecare categorie în parte.

2. ORIENTARE – proba de viteză pe azimut constă în parcurgerea unui poligon de către un membru desemnat de fiecare echipaj, acesta având o lungime maximă de doi kilometri. Participanții vor da această probă la o altitudine de 1.600 de metri, într-un cadru superb lângă stâna Paltinul.

3. CUNOŞTINŢE TURISTICE –  participanţii vor răspunde la 15 întrebări grilă din zona de concurs, acestea fiind de dificultate scăzută şi cu un singur răspuns corect.  Fiecare membru al echipei va răspunde la 5 întrebări. Pe site-ul www.stafetamuntilor.ro veţi găsi postate întrebările.

4. ALPINISM – PROBA SURPRIZĂ - fiecare echipă va intra cu toți membrii în concurs, pentru a parcurge mai multe probe surpriză. Nu sunt necesari pantofii de căţărare, însă casca de protecţie, da.

5. CULTURAL – aceasta este o probă amuzantă, recreativă, în care fiecare club are la dispoziţie 15 minute pentru a prezenta un moment artistic – umoristic în care poate reproduce orice cântec cu tematică montană, o scenetă şi/sau o poezie.

6. PROBA SURPRIZĂ –  va fi dezvăluită participanţilor abia la faţa locului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray