2019-06-19 04:06

Lecturi basarabene pentru copii, la Biblioteca Națională a României

 |  13:37
Lecturi basarabene pentru copii, la Biblioteca Națională a României

La Biblioteca Națională a României va avea loc, luni, 28 noiembrie, începând cu orele 15.00, un eveniment literar inedit, denumit „Lecturi basarabene pentru copii”, inițiat și organizat de scriitorul Petre Crăciun, în cadrul proiectului ”Lecturile Regatul Cuvintelor”.

Acţiunea de la începutul săptămânii viitoare este dedicată Centenarului Marii Uniri și îi are ca invitați pe poeta Ana Blandiana (FOTO) şi patru scriitori importanți din Republica Moldova: Arcadie Suceveanu (poet și președinte al Uniunii Scriitorilor din Moldova), Claudia Partole, Sergiu Afanasiu și Alexandru Plăcintă. Toți scriitorii invitați la Biblioteca Națională a României vor citi din creațiile lor elevilor de la mai multe licee și școli din Capitală, iar artista Doina Lavric-Parghel va cânta muzică veche românească. Totodată, realizatorul emisiunii pentru copii „Bucuria poveștilor”, de la Radio Trinitas, Adriana Ene, va oferi celor prezenţi una dintre povestirile scriitorului basarabean Spiridon Vangheli, cel mai tradus scriitor de literatură pentru copii de pe ambele maluri ale Prutului. Prezența grupului de scriitori basarabeni este una cu adevărat istorică, fiind pentru prima data când valoroasa literatură pentru copii de la Chișinău are prilejul de a se face auzită și cunoscută, la un nivel atât de înalt, publicului din Capitala României.

Mai trebuie precizat că revista cultural-educativă „Regatul Cuvintelor”, destinată copiilor în vârstă de 7-14 ani, condusă de scriitorul de literatură pentru copii Petre Crăciun, membru al Uniunii Scriitorilor, a dedicat, în primul său număr, pagini importante scriitorilor de peste Prut. Numărul al doilea, în curs de apariție, continuă acest demers cu noi și noi nume de autori basarabeni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray