2020-07-10 09:47

Lucrezi în divertisment? Iată ce VEI pierde

 |  14:39
Lucrezi în divertisment? Iată ce VEI pierde

Analiștii și-au îndreptat atenția spre un sector care a suferit fluctuații mereu în perioadele de restriște ale omenirii. Cam cum a fost și acum…Se întrezărește vreo stabilizare?

Impactul pandemiei de Covid-19 asupra sectorului de divertisment global este estimat că va reprezenta o pierdere de 160 de miliarde de dolari în următorii cinci ani, potrivit unui raport realizat de Ampere Analysis și evidențiat de The Hollywood Reporter. Impactul se va resimți cel mai puternic la nivelul anilor 2020 și 2021, precizează specialiștii. „Creșterea va fi redusă în fiecare an, pe parcursul unei perioade de cinci ani”, potrivit news.ro. În timp ce sectorul publicitar va fi foarte afectat, cel al spectacolelor este așteptat să piardă 24,4 miliarde de dolari în următorii cinci ani, cu o creștere a veniturilor mai mică cu peste 11% față de estimările inițiale ale Ampere.

Izolare carantină și streaming

Televiziunile cu plată, care au suferit pierderi din cauza evenimentelor sportive anulate, vor pierde din valoarea de piață, au mai avertizat analiștii. Sectorul de streaming a avut mult de câștigat de pe urma pandemiei. Și nu se oprește aici: estimările analiștilor sugerează că acesta va câștiga 12% creștere suplimentară privind veniturile pe următoarea perioadă de cinci ani. În ultimele trei luni, pe fondul izolării și carantinei, marile companii au anunțat o creștere ale numărului de abonați și ale consumului. Este estimat că piața de publicitate, TV și online, va pierde aproximativ 40 de miliarde de dolari din creșterea veniturilor pe 2020 și 43 de miliarde de dolari, pe 2021.

Se pare că, cel puțin dacă este să luăm în seamă previziunile analiștilor, această zonă își va reveni, puțin câte puțin, începând cu 2022. Închiderea cinematografelor are un impact imediat asupra veniturilor, dar „efectele pe termen mai lung înseamnă că abundența de filme care concurează pentru date de lansare de anul viitor va duce la o încetinire a producțiilor de film care va avea apoi impact asupra achiziției și distribuției de conținut”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz