2020-08-15 22:18

Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe, ediția a VI-a. „Cerere în căsătorie”, la Teatrul de Artă București

 |  16:17
Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe, ediția a VI-a. „Cerere în căsătorie”, la Teatrul de Artă București

Sâmbătă, 17 septembrie, a început Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe, iar Teatrul de Artă București a participa în festival cu două spectacole: Cerere în căsătorie de A.P. Cehov, miercuri, 22 septembrie, orele 19.00 – prezentat în secțiunea Competiție, și O femeie singură de Dario Fo și Franca Rame, sâmbătă, 1 octombrie, orele 19.00, prezentat în premieră.

Spectacolul „Cerere în căsătorie” îi are în distribuție pe Florentina Năstase, George Constantinescu și Valentin Terente, iar regia este semnată de Victor Olăhuț. Regizorul a conceput și creat spectacolul în vara anului trecut, pentru caravana Cultură-n șură, aflată anul acesta la a patra ediție. Așadar, înainte de a ajunge pe scena de la București, apoi pe numeroase scene din țară (Arad, Brașov, Constanța etc.), spectacolul Cerere în căsătorie s-a jucat în sate din județul Sălaj, direct în curțile oamenilor, pe scene montate în șură.

Monodrama „O femeie singură” este interpretată de Andreea Bibiri, iar regia este semnată de Daniel Grigore-Simion. Spectacolul este confesiunea unei femei ținută prizonieră în propria casă și adusă la nebunie de relația abuzivă cu soțui ei și de corvoada treburilor casnice. Piesa este scrisă de celebrii dramaturgi italieni Dario Fo și Franca Rame, doi dintre cei mai cunoscuți actori și activiști politici ai Italiei.

Pe lângă cele două spectacole prezentate în cadrul Maratonului Teatrului Independent, Teatrul de Artă București, partener al festivalului, găzduiește pe scena sa din strada Sfântul Ștefan nr. 21, alte producții din Capitală și din țară, participante la Maraton: Pe jumătate cântec, regia Crista Bîlciu (19 septembrie, ora 19.00), Testament de Radu Popescu (21 septembrie, ora 19.00), Over The Rainbow, regia Cristi Avram (24 septembrie, ora 19.00), În viitorul apropiat, regia Cristian Ban (29 septembrie, ora 19.00).

Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe, aflat la a VI-a ediție, este organizat de Teatrul Apropo și susține, prin tradiție, mișcarea teatrală independentă din România. Anul acesta, festivalul cuprinde patru secțiuni: Competiție, One Drama, Indie Gold și Serile Teatrului Studențesc. Selecția spectacolelor a fost realizată de juriul format din Monica Andronescu, Oltița Cântec, Oana Cristea Grigorescu, Cristiana Gavrilă și Cristina Rusiecki, iar juriul de premiere din acest an este format din Coca Bloos (actriță), Maria Zărnescu (critic de teatru), Mariana Cămărășan (regizor) și Nicoleta Lefter (actriță).

Bilete pentru toate spectacolele din Maratonul Teatrului Independent se pot achiziționa de pe mystage.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz