2020-07-15 15:16

Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc joacă în “Octav”. Serge Ioan Celebidachi debutează în lungmetrajul de ficţiune

 |  19:25
Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc joacă în “Octav”. Serge Ioan Celebidachi  debutează în lungmetrajul de ficţiune

Marcel Iureş, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu sau Lia Bugnar sunt câţiva dintre actorii care joacă în drama “Octav”, o producţie cinematografică regizată de Serge Ioan Celebidachi, care se află la debut în lungmetraj de ficţiune. Despre rolul său, Octav, Marcel Iureş spune ca “ este, de departe, cel mai frumos rol pe care l-am primit până acum”.

“Octav este, de departe, cel mai frumos rol pe care l-am primit până acum. M-a cucerit de la prima citire. Acest rol este o provocare actoricească pentru mine deoarece presupune să interpretez personajul unui copil din perspectiva unui adult”, explică actorul român cu cele mai multe producţii americane în filmografie („Piraţii din Caraibe”, „Misiune imposibilă”, „Pacificatorul”).

“Octav" este o dramă care explorează teme universale precum timpul, nostalgia şi dragostea în cea mai pură şi măreaţă formă a sa, întruchipată aici de relaţia profundă şi inocentă dintre un bătrân de 80 de ani şi o fetiţă de 10 ani. Intrigantă şi originală în această poveste este călătoria în timp pe care o face o personajul principal, bătrânul Octav (interpretat de Marcel Iureş), în urma căreia ies la iveală evenimente importante din copilăria sa, acesta rămânând în acelaşi timp prizonier al trupului său îmbătrânit.

În distribuţia filmului se regăsesc şi alte nume importante ale cinematografiei româneşti dintre care îi menţionăm pe Victor Rebengiuc („Pădurea Spânzuraţilor”, „Moromeţii”, „Niki Ardelean, colonel în rezervă”, „Medalia de onoare”, „Tatăl Fantomă”), Andi Vasluianu (“Furia”, „Hârtia va fi albastră”, „California Dreamin’”, „Despre oameni şi melci”, „De ce eu?”), Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Mihai Dinvale, Maria Obretin.

Filmările pentru "Octav" vor avea loc la Câmpulung, în judeţul Argeş, dar şi în studiourile din Buftea (Ilfov), în perioada 21 martie - 27 aprilie 2016, scrie Mediafax.

O coproducţie România–Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, „Octav” are un buget de 1,4 milioane de euro şi este produs de Astra Entertainment, Oblique Media şi CelebFilms UK. Scenariul este semnat de Serge Ioan Celebidachi şi James Olivier, iar producător este Adela Vrînceanu Celebidachi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-05Parerea ta...

DOI TITANI!
05 Apr 2016

Joacă EXCELENT! Ăștia actori adevărați, nu spărgătorul ăla de semințe cu fular....că ar fi cel mai mare, cel mai tare...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz