2019-10-23 00:29

Metallica va primi Polar Prize, considerat NOBELUL pentru MUZICĂ

 |  22:19
Metallica va primi Polar Prize, considerat NOBELUL pentru MUZICĂ

Trupa thrash Metallica va primi, în luna iunie, prestigiosul trofeu Polar Prize, considerat „Nobelul pentru muzică”, scrie BBC.

Premiul, în valoare de 125.000 de dolari, va revenit trupei americane capabile, după cum a transmis juriul, „să transforme dormitorul unui adolescent în Valhalla”.

Metallica a redefinit sound-ul muzicii heavy metal cu o abordare mai dură şi rapidă a rockului. Formaţia americană este şi prima de gen care va primi acest premiu.

Între laureaţii Polar Prize, înfiinţat în 1989, se numără Paul McCartney, Joni Mitchell, Chuck Berry, BB King şi Sting.

În fiecare an, sunt acordate două trofee. La ceremonia de premiere care va avea loc anul acesta, pe 14 iunie, la Stockholm, va fi laureat şi Institutul Naţional de Muzică din Afganistan (ANIM). 

Comitetul care acordă premiile este format din 12 membri care selectează laureaţii. Nominalizările sunt făcute de public, dar şi de International Music Council, organizaţie fondată de UNESCO.

„Ne plasează într-o companie selectă. Este o validare a tot ceea ce metallica a făcut în ultimii 35 de ani. În acelaşi timp, ne simţim în floarea vârstei, cu mulţi ani buni înainte”, a transmis toboşarul Lars Ulrich, citeaza News.ro.

Formaţia Metallica a fost înfiinţată, pe 28 octombrie 1981, la Los Angeles, de toboşarul Lars Ulrich şi chitaristul şi vocalistul James Hetfield, în urma unui anunţ apărut în ziarul Recycler. Din prima formulă a trupei au făcut parte şi Ron McGovney (bas) şi Dave Mustaine (chitară). Numele Metallica a fost sugerat de un apropiat al celor patru, Ron Quintana.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray