2019-12-14 15:35

Mihai Trăistariu: Operaţia m-a ajutat să cânt mai bine!

 |  18:56

Operaţia de amigdale, pecare a privit-o iniţial ca pe o corvoadă, ar putea să-l transforme pe MihaiTrăistariu într-un artist şi mai bun. La patru zile de la intervenţia chirurgicală,cântăreţul spune că şi-a verificat vocea şi a ajuns la concluzia că poateatinge note mult mai joase decât până acum. Mihai a fost externat din clinicaunde s-a operat, iar acum se află în convalescenţă, dar nu pentru multă vreme,căci pe 14 octombrie are deja programat un concert.

„Mi-a trebuit curaj săfac pasul acesta, pe care l-am tot amânat, din cauză că doctorii mi-au pusdiagnostice confuze. Nu a fost plăcut deloc, dar partea bună este că, nu numaică operaţia nu mi-a afectat vocea negativ, ci dimpotrivă, cred că mi-aîmbunătăţit capacitatea vocală. Deşi medicii mi-au înlăturat orice temere, amstat cu emoţii, iar la două zile după intervenţie, am făcut o verificare. Am petelefonul mobil câteva rington-uri cu ajutorul cărora fac vocalize şi amconstatat că sunt capabil să cânt mult mai jos decât o făceam până acum. Recordulmeu este de cinci octave şi o terţă. Ar fi grozav să-l pot depăşi, dar trebuiesă mai treacă puţin timp până să pot face un test mai serios”, a declarat MihaiTrăistariu pentru „Puterea“. Deşi ieri, când l-am contactat telefonic, avea ovoce destul de răguşită, artistul spune că a început să se simtă mai bine. „Înprima şi a doua zi, m-am simţit rău, am avut dureri destul de mari, dar acumsunt deja mult mai bine. Medicul care m-a operat, Lucian David de la Spitalul «CarolDavila», mi-a spus că recuperarea este mult mai rapidă în cazul cântăreţilor. Suntconvins că în trei-patru zile voi fi în formă. Oricum, am un concert programatpe data de 14, deci vreau nu vreau, trebuie să fiu în formă”.

Adormit pentru 40 deminute

Mihai ne-a mai povestitcă, deşi operaţiile de amigdale se efectuează sub anestezie locală, doctorii audeci să-l anestezieze total, pentru a evita orice risc de afectare a coardelorvocale. „M-a panicat foarte tare ideea, mai ales că medicii mi-au spus că voifi ca mort. Dar era necesar să nu am nici un fel de reflex, ca să nu fie atinsedin greşeală coardele vocale, care sunt extrem de sensibile. Toată operaţia adurat în jur de 40 de minute”, ne-a explicat solistul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-07-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray