2019-12-06 02:58

Noi premiere în turneul Grigore Leșe

 |  22:22
Noi premiere în turneul Grigore Leșe

Turneul național Grigore Leșe – “Hori de primăvară” stabilește o nouă premieră. Primul turneu național al maestrului Leșe va aduce în atenția publicului din toată țara prima expoziție țărănească din România pe roll-up, realizată la Muzeul Țăranului Român de o echipă de excepție, coordonată de stilistul Alin Gălățescu. Expoziția, intitulată “Veșmântul popular de la arhaic la fashion” va fi prezentată în foaierul sălilor de spectacol, cu ocazia concertelor pe care maestrul Grigore Leșe la va susține în cadrul turneului “Hori de primăvară”.

IA, în variantele de sărbătoare, de lucru sau de ceremonial, a însoțit femeia pe tot parcursul vieții. Ca orice veșmânt tradițional, IA constituie o secvență a memoriei colective, iar purtarea ei, o manifestare spirituală ce străbate timpul și prin care se poate descoperi istoria mitică a unui neam. IA a inspirit marii pictori și designeri ai lumii, între care: Henri Matisse, Yves Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier, Oscar de la Renta, Tom Ford, Joseph Altuzarra, Nicole Miller. A fost purtată de celebrități precum Sophia Loren, BrigitteBardot, Dalida, Virna Lisi, Ali McGraw, Raquel Welch, Jennifer Garner, KateMoss, Kourtney Kardashian, Halle Berry, Alexa Chung, Katie Holmes, Anne Hathaway, Liv Tyler, Rita Wilson, Adelle. Grație reginelor României, IA a devenit veșmânt regal.

Elemente traditionale colectia Iulia Gorneanu, Art Director stilistul Alin Gălățescu, fotograf Cristi Florigarita, designer – Simona Semen.

Turneul național Grigore Leșe – Hori de primăvară se desfășoară în vestul României, în perioada 2-16 martie. Invitaţii maestrului Grigore Leșe vor fi Taraful lui Firuţă din Islaz şi Taraful din Babiciu, care vor încânta publicul cu muzica tradiţională românescă, autentică: nealterată sau modificată. Biletele se găsesc la agențiile de bilete ale sălilor de spectacole și online pe vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro. myticket.ro.

Turneul național Grigore Leșe - “Hori de primăvară” deschide Anul Cultural “Artă contra Drog” 2015, un proiect inițiat de CIADO România, Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului, președinte academician Constantin Bălăceanu Stolnici.

Program turneu:

Luni, 2 martie – Brasov, Teatrul Dramatic “Sică Alexandrescu”

Marți, 3 martie – Tîrgu-Mureș, Palatul Culturii

Miercuri, 4 martie – Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor 

Vineri, 6 martie – Sibiu, Casa de Cultură a Sindicatelor

Sâmbătă, 7 martie – Cluj-Napoca, Casa de Cultură a Studenților

Duminică, 8 martie – Zalău, Casa de Cultură a Sindicatelor

Marți, 10 martie – Satu Mare, Casa de Cultură a Sindicatelor

Joi, 12 martie – Oradea, Casa de Cultură a Sindicatelor

Vineri, 13 martie – Arad, Teatrul Clasic “Ioan Slavici” 

Sâmbătă, 14 martie – Timișoara, Filarmonica “Banatul”

Duminică, 15 martie – Reșița, Casa de Cultură a Sindicatelor

Luni, 16 martie – Petroșani, Casa de Cultură a Sindicatelor 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray