2020-06-02 18:56

Număr record de FILME La Divan Film Festival 2017 de la Craiova

 |  13:03
Număr record de FILME La Divan Film Festival 2017 de la Craiova

Un număr record de 18 filme, din care 15 în premieră națională, vor fi prezentate la ediția din 2017 a Divan Film Festival, care se va desfășura în perioada 18 - 26 august, la Craiova (Cinema Inspire și Centrul Vechi) și în Port Cultural Cetate.

Potrivit organizatorilor, printre filmele care vor fi prezentate se numără și patru producții a căror acțiune se desfășoară pe fundalul zgomos al orașelor balcanice, de la periferii până în magazine de lux sau cluburi exclusiviste.

"Humidity"/ "Vlaznost" (regia Nikola Ljuca, Serbia/Grecia/Olanda 2016) este un film nerecomandat minorilor sub 16 ani. Prezentat în secțiunea Forum a Festivalului de Film de la Berlin din 2017, "Humidity" spune povestea unui cuplu a cărui existență e dată peste cap de o dispariție inexplicabilă. Drogurile și relațiile de-o noapte sunt parte integrantă a acestui proces de coping, care are drept fundal lumina difuză a cluburilor de noapte din Belgrad sau intimitatea relativă a apartamentelor altora, precizează sursa citată. Tot în Belgrad și tot în cluburile de noapte se petrece și cea mai mare parte din acțiunea filmului "Afterparty"/ "Afterparti" (regia Luka Bursac, Serbia 2017), doar că de data aceasta protagonistul nu face parte din high life-ul sârb, ci își dorește cu orice preț să își depășească statutul, acela de simplu barman. În cazul lungmetrajului "There Where Atilla Passes..."/ "La ou Atilla passe..." (regia Onur Karaman, Canada 2016), orașul e Montreal, în timp ce iubirea are rădăcini lungi, care se întind până în Turcia.

Filmul-șoc al ediției 2017 va fi "Transmania" (Croația, 2016), precizează comunicatul. În realizarea acestui omnibus, fiecare din cei 15 co-regizori a putut viziona doar ultimul minut al segmentului anterior. Rezultatul este șocant, o constantă fiind practicile sexuale de nișă în decor urban, se arată într-un  comunicat al organizatorilor.

Tot o noutate la ediția din acest an a Divan Film Festival o reprezintă și numărul record de filme regizate de femei — Mirjana Karanovic cu "A Good Wife"/ "Dobra zena" (Serbia, 2016), Evangelia Kranioti cu documentarul "Exotica, Erotica, Etc." (Franța/ Grecia, 2015), Hana Jusic — "Quit Staring at My Plate"/ "Ne gledaj mi u pijat" (Croația/ Danemarca, 2016), Teona Strugar Mitevska — "When the Day Had No Name" (Macedonia/ Belgia, 2017), Tamara Drakulic — "Wind"/ "Vetar" (Serbia, 2016) și Cejen Cernic — "The Mystery of Green Hill"/ "Uzbuna na Zelenom Vrhu" (Croația, 2017).

Intrarea şi camparea sunt GRATUITE

Intrarea este liberă la toate proiecțiile și concertele Divan Film Festival. În timpul desfășurării festivalului, camparea este gratuită în Portul Cultural Cetate, iar înscrierile se pot face printr-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a Divan Film Festival.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine