2020-07-05 04:14

Orchestra Simfonică București: Concert extraordinar Ludwig van Beethoven ”Titanul”. Invitat pianistul Sergiu Tuhuțiu

 |  12:34
Orchestra Simfonică București: Concert extraordinar Ludwig van Beethoven ”Titanul”. Invitat pianistul Sergiu Tuhuțiu

Orchestra Simfonică Bucureşti organizează un alt eveniment de excepție pentru iubitorii de frumos, pe 2 iulie, la Sala Radio: concertul extraodinar Ludwig van Beethoven ”Titanul”, primul concert din seria „Capodopere ale marilor compozitori”. Invitatul concertului este Sergiu Tuhuțiu, pianistul care a strâns 20 000 de like-uri pe facebook în doar o săptămână, după ce o renumită casă de producție din Londra i-a promis că îi va scoate un album dacă va reuși să strângă simpatia celor de pe rețeaua de socializare.

După sucesul pe care l-a înregistrat în strângerea celor 20 000 de like-uri, Orchestra Simfonică i-a oferit lui Sergiu Tuhuțiu ocazia de a cânta în România, în fața  publicului care l-a îndrăgit și susținut pentru demersul său.  Evenimentul va avea loc pe 2 iulie, la Sala Radio, in sala de Concerte Mihail Jora, la ora 19.00. Alături de orchestra va urca pe scenă și dirijorul principa , Benoît Fromanger. În program: Concertul pentru pian și orchestră „Imperialul” și „Simfonia a Cincea a Destinului”.

 

În plus pe pagina de facebook a orchestrei sunt deja postate fotografii de la repetițiile concertului, în care dirijorul și pianistul fac un duet de excepție, acompaniați de orchestra. Dar orchestra nu este la primul eveniment de acest tip, întrucât de-a lungul timpului susținut tinerele talente și au avut concerte ținute în locații inedite, doar pentru a bucura audiența: un exemplu este  concertul de la Aerportul Otopeni,  un moment care i-a făcut pe pasagerii grabiți să se oprească și să asculte acordurile magice ale muzicienilor. Totodată, și concertul susținut pe un patinoar dintr-un mall din București, de către Orchestra. Muzicienii ”au plutit” pe gheață, în timp ce cântau, sub ochii celor care îi priveau cu drag și uimire.

Când s-a inființat Orchestra. Unde au susținut concerte

Orchestra Simfonică București a luat naștere în anul 2006 având ca scop aducerea muzicii clasice mai aproape de viețile noastre. Urmând modelul de proiect al marilor orchestre private precum London Symphony sau Berliner Philharmoniker, Orchestra Simfonică București reunește cei mai respectați muzicieni din România, deschiși permanent la noi încercări muzicale, stiluri și emoții. Timp de șapte ani, misiunea Orchestrei Simfonice București a constat în atragerea și educarea unei palete cât mai largi de iubitori ai muzicii.Talentul și valoarea au fost rapid recunoscute, Orchestra Simfonică București fiind prima orchestră din România invitată să concerteze pe marile scene din Buenos Aires, São Paulo, Montevideo și Lima, într-un turneu extraordinar în America de Sud.

Cine este Sergiu Tuhutiu

Câștigător al concursului "Debut to Master Soloist Piano Competition" 2013 din Sankt Petersburg-Rusia, Sergiu Tuhuțiu s-a afirmat ca unul din reprezentanții de vârf ai tinerei generații de pianiști. Obține licența la Universitatea Națională de Muzică din București (2006) și două titluri de Master în interpretare pianistică: la @Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst din Stuttgart și la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. În 2011 primește o bursă de studii la Londra, iar în iulie 2013 este distins cu "Artist Diploma" la Royal College of Music din Londra. În aprilie 2013 Sergiu Tuhuțiu susține debutul său solistic la Filarmonica din Sankt Petersburg cu Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Mendelssohn sub bagheta dirijorului Vladimir Fanshil. În septembrie 2013 este invitat de către Fundația Sergiu Celibidache să facă parte din juriul concursului "Tribut Valorilor Culturale Românești", secțiunea pian.Sergiu Tuhuțiu se bucură de suportul Fundației Sturza, primind o bursă de studii în aprilie 2013.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-01

Mai multe imagini:
Orchestra Simfonică București: Concert extraordinar Ludwig van Beethoven ”Titanul”. Invitat pianistul Sergiu Tuhuțiu
zoom
Orchestra Simfonică București: Concert extraordinar Ludwig van Beethoven ”Titanul”. Invitat pianistul Sergiu Tuhuțiu
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz