2019-10-16 23:24

Recenzie. Vraciul de pe norul interior, de L.D. Bogdan

 |  17:55
Recenzie. Vraciul de pe norul interior, de L.D. Bogdan

Când spunem science-fiction ne gândim eminamente la roboții lui Asimov, la viermii de nisip din Dune sau la Războiul Etern imaginat de Haldeman, acestea fiind, fără doar și poate, scrieri care au revoluționat genul la vremea apariției și care continuă să surprindă chiar și astăzi cu doza lor crescută de originalitate. Dar cum rămâne cu operele de science-fiction autohtone? Cum rămâne cu scriitorii români de ficțiune speculativă?

Ei bine, pe parcursul acestei rubrici am să încerc să vă aduc în prim-plan câteva dintre aparițiile contemporane de carte și, de ce nu, să găsim împreună răspunsul la veșnica dilemă: sunt autorii români de science-fiction destul de talentați încât scrierile să le fie traduse și exportate?

Așadar, miza fiind aruncată pe masa de joc, deschidem lista noastră de lecturi științifico-fantastice cu romanul Vraciul de pe norul interior al scriitorului albaiulian Lucian Dragoș Bogdan. Autor al mai multor romane și volume de povestiri, care a ştiut să îşi şlefuiască instrumentele artistice de-a lungul unui deceniu, L. D. Bogdan ne propune un roman care îmbină tema contactului între civilizații cu space opera, rezultatul fiind o carte de aventuri centrată pe câștigarea nemuririi, condimentată cu ființe inedite (urkline, fraro-ei şi fraro-ele, rogani, fraerţi), lumi exotice și de tabloul interacțiunii cu umanitatea, care este văzută prin prisma unor creaturi magice cu cinci guri și șapte ochi.

Romanul, apărut în anul 2014, la editura Tritonic, editat de Bogdan Hrib și redactat de Eugen Lenghel, s-a dovedit o scriere cu priză la public, motiv pentru care a fost finalist în cadrul festivalului național de science-fiction Romcon 2015, categoria Cel mai bun roman de ficțiune speculativă publicat în anul 2014.

O invitație la lectură pe care sper să o găsiți atractivă și care să vă livreze doza atât de necesară de aventură și poveste absentă din banalul cotidianului. Acestea fiind spuse nu pot decât să vă urez să aveți parte de cuvinte line și povești parfumate, fie ele scrise sau, de ce nu!, nescrise.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray