2020-06-05 23:18

SIMFONIA APEI revine la Fântânile Urbane, din Piaţa Unirii. Când începe spectacolul din centrul Bucureştiului

 |  19:24
SIMFONIA APEI revine la Fântânile Urbane, din Piaţa Unirii. Când începe spectacolul din centrul Bucureştiului

O nouă ediţie a spectacolului de apă, muzică şi lumini ”Simfonia apei” începe sâmbătă, în Bucureşti, la Fântânile Urbane din Piaţa Unirii. Show-ul este la a doua sa ediţie, după ce anul trecut primăria a redeschis cele 44 de fântâni reabilitate de Apa Nova cu echipamente de ultimă generaţie.

Un nou sezon al evenimentului urban Simfonia Apei va fi deschis sâmbătă la Bucureşti, la Fântânile Urbane din Piaţa Unirii, începând cu ora 21.00.

Fântânile bucureştene din Piaţa Unirii au fost redeschise anul trecut după un amplu proces de reabilitare desfăşurat de Apa Nova, în baza obligaţiilor asumate prin contractul de concesiune cu Primăria Capitalei, care spune că sunt primele fântâni din Europa ce beneficiază de echipamente de ultimă generaţie.

Sistemul monitorizat complet digital permite controlul oricărei unităţi individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii. Fântânile din Piaţa Unirii, construite la sfârşitul anilor ’80, reprezintă unul dintre cele mai lungi astfel de sisteme din lume (1.4 km), cu o suprafaţă a apei de 16.200 metri pătraţi.

Anul acesta, spectacolele de apă de la fântâni sunt declinate pe patru tematici menite a aduce în prim plan: stelele sportului românesc, pioneri ai inovaţiei româneşti, Bucureşti - capitală europeană şi genii ale culturii şi literaturii româneşti. Fiecare tematică are un mix muzical şi o paletă cromatică specifică. Spectacolele vor dura aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit, mai transmite sursa citată.

Fântânile urbane din Piaţa Unirii vor oferi în sezonul de anul acesta patru variante de spectacole care vor rula de vineri până duminică, în fiecare weekend, până la finalul lunii octombrie. Acestea au tematici diferite, melodiile selectate completând magia creată de jocul de apă şi lumini. Noile spectacole vor fi prezentate publicului treptat, astfel încât, fiecare sfârşit de săptămână petrecut la fântâni va fi diferit.

Pe cele patru „ecrane de apă” orientate spre cele patru puncte cardinale, de la fântâna centrală din Piaţa Unirii se va creea o platformă multimedia imensă pe care se vor face proiecţiile temei spectacolelor, onorându-se astfel într-un stil artistic valorile româneşti.

Fântânile din perimetrul Pieţei Unirii oferă bucureştenilor spectacole de apă, lumini şi muzică, în 4 regimuri de funcţionare: regim de zi, seară, respectiv noapte, de luni până joi, iar în weekend (de vineri până duminică) funcţionează seara în regim de spectacol stradal.

Programul evenimentului de redeschidere al noului sezon Simfonia Apei implică restricţii de circulaţie în perimetrul Pieţei Unirii în intervalul orar 18:00 – 23:00, în ziua de 4 mai 2019.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine