2020-04-07 16:32

Sistem a făcut show cu influenţe orientale la Istanbul

 |  17:14
Sistem a făcut show cu influenţe orientale la Istanbul

Pe 4 şi 5 iulie, Sistem a susţinut două concerte încadrul evenimentului “Europe On Water” din Istanbul, capitala culturalăeuropeană 2010. Între cele 16 ţări care şi-au trimis reprezentanţii la acestfestival, România a fost reprezentată de “trupa pe butoaie”.

Sistem a fost invitată să participe la unul dintreevenimentele organizate în Istanbul în perioada în care capitala Turciei este şicapitală culturală europeană. Intitulat “Europe On Water” şi desfăşurat între25 iunie şi 9 iulie, evenimentul găzduieşte artişti din 16 ţări ale Europei: Germania,Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Franţa, Olanda,Marea Britanie, Suedia, Italia, Ungaria, Macedonia, Polonia, Serbia şi România.

ConcerteleSistem s-au desfăşurat, pe rând, în cele două zone ale Istanbulului. Primul aavut loc în zona europeană, în piaţa Taksim, situată în centrul oraşului, iarcel de-al doilea în zona asiatică, în piaţa Caddebostan, aflată pe malul mării,într-o zonă rezidenţială.

Au avut 5.000 despectatori

DebutulSistem la Istanbul a fost fulminant, la primul concert fiind prezenţi, dupăestimările organizatorilor, aproximativ 5.000 de spectatori. Trupa a pregătitspecial pentru aceste eveniment un intro de concert cu influenţe orientale carei-a încălzit pe cei prezenţi. Setlistul a conţinut atât piese proprii alegrupului, dar şi cele câteva coveruri pe care trupa le interpretează în ultimavreme, dintre care „They Don’t Care About Us” (cover M. Jackson) şi „People ArePeople” (cover Depeche Mode) au avut cel mai mare succes.

Publiculturc a fost deosebit de cald cu Sistem, cei prezenţi au dansat, au aclamat şiau răsplătit cu aplauze îndelungi fiecare piesă din concert. La final, câtevazeci dintre aceştia s-au strâns în spatele scenei unde au primit autografe şicărţi poştale cu imaginea trupei. Câţiva dintre aceştia au fost prezenţi chiarşi la concertul din ziua următoare.

„Nune-am aşteptat să avem aşa un succes într-un oraş în care venim pentru primaoară fără să se ştie nimic despre noi, fără ca nici o piesă de-a noastră să fifost promovată aici. Modul în care publicul turc ne-a primit şi s-a manifestatla ambele concerte, felicitarile pe care le-am primit de la toţi cei implicaţiîn organizare, invitaţiile să revenim ne-au făcut extrem de fericiţi. Probabilcă într-o ţară a cărei muzică tradiţională se bazează mult pe ritm şi pe percuţie,un show cum este cel al nostru este foarte uşor de asimilat. Mulţumirilenoastre speciale merg către ICR (n.r. - Institutul Cultural Român) Istanbul,fără sprijinul căruia nu am fi avut parte de aceste zile minunate.” declarăZoli. D.S.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-02-12

Mai multe imagini:
Sistem a făcut show cu influenţe orientale la Istanbul
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine