2020-08-12 13:17

Spotlight” se îndreaptă vertiginos spre Oscar. A câştigat premiul cel mare acordat de Sindicatul actorilor americani

 |  17:46
Spotlight” se îndreaptă  vertiginos spre Oscar. A câştigat premiul cel mare acordat de Sindicatul actorilor americani

Filmul "Spotlight", de Tom McCarthy, a obţinut, sâmbătă seară, cel mai important trofeu la cea de-a 22-a gală a premiilor decernate de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG), unde s-a impus la categoria "cea mai bună distribuţie". Acest trofeu este echivalentul premiului Oscar pentru cel mai bun film acordat de Academia americană.

"Spotlight" se numără şi printre peliculele nominalizate la categoria "cel mai bun film" a premiilor Oscar din acest an. Cu Rachel McAdams, Billy Crudup, Michael Keaton, Liev Schreiber, Mark Ruffalo şi Stanley Tucci în distribuţie, "Spotlight" prezintă eforturile depuse de jurnaliştii de la publicaţia The Boston Globe, în 2002, într-o anchetă amplă, ce a declanşat un scandal uriaş, după dezvăluirea abuzurilor sexuale comise de mai mulţi preoţi catolici.

SAG Awards este una dintre cele mai urmărite gale din sezonul premiilor cinematografice de la Hollywood, care culminează cu ceremonia Oscar, întrucât actorii alcătuiesc una dintre cele mai mari categorii din rândul membrilor cu drept de vot din Academia de film americană, scrie Mediafax. Din acest motiv, nominalizaţii lor vor primi numeroase voturi de la membrii Academiei de film americane, organizaţia care înmânează premiile Oscar.

Totodată, ediţia din acest an a premiilor decernate de Sindicatul actorilor americani, organizată la Shrine Auditorium din Los Angeles, s-a desfăşurat sub semnul diversităţii, pe fondul controverselor generate de neincluderea artiştilor de culoare în rândul nominalizaţilor din acest an de la premiile Oscar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz