2019-12-13 08:15

Star Wars, premieră în România înaintea americanilor. Dezvăluiri de culise

 |  15:51
Star Wars, premieră în România înaintea americanilor. Dezvăluiri de culise

Trezirea Forței, al șaptea film din celebra serie, a fost lansat vineri noapte în țara noastră. Sute de oameni s-au înghesuit în cinematografe să asiste la marea premieră.

"Star Wars Episode VII" este al șaptelea film planificat al trilogiei "Star Wars". Acesta va fi primul film din seria "Star Wars" produs de "Lucasfilm" aflat în proprietatea companiei Disney.

Printre noii eroi ai filmului se află şi câteva vedete în ascensiune ale Hollywood-ului, precum Oscar Isaac şi Lupita Nyong'o, dar şi nume necunoscute publicului, precum Daisy Ridley. Această actriţă britanică de numai 23 de ani este Rey, o războinică intergalactică.

În regia lui J.J. Abrams, pelicula este o continuare a faimoasei saga creată de George Lucas, dar de data aceasta acţiunea se petrece la 30 de ani distanţă de la episodul al şaselea al seriei, „Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi”, lansat în 1983.

În noul film, Han Solo (interpretat de Harrison Ford) trece printr-o schimbare şi, dintr-un cinic al Forţei, devine un personaj care le spune eroilor că totul este adevărat. Dar nu vă aşteptaţi la o schimbare amplă, avertizează Harrison Ford, citat de presa de specialitate. Practic, Han Solo nu îşi schimbă caracterul, e pur şi simplu mai înţelept şi nu aspiră la poziţia lui Obi-Wan Kenobi. Transformarea lui, însă, este generată de unele elemente emoţionale şi e şi o formă de maturizare, mai spune actorul, iar acesta este unul dintre puţinele lucruri sigure pe care le ştim despre noul film al seriei „Star Wars”.

În „Star Wars: Trezirea Forţei”, Rey (Daisy Ridley) şi Finn (John Boyega) se întâlnesc pentru prima dată, iar asta descoperim într-un scurt video de doar un minut, transmis la ABC. Secvenţa cuprinde şi câteva imagini cu luptele epice cu câini, dar şi o privire de câteva secunde în camera de război a Alianţei Rebele.

Pentru multe dintre noile personaje ale ultimei pelicule din serie, Luke Skywalker pare să fie personajul negativ. Iar, potrivit trailerului, Han Solo se vede nevoit să le spună lui Finn şi Rey că evenimentele din trilogia originală „Star Wars” au fost reale. Aparent, trupele Primului Ordin au fost crescute sub auspiciile fostului Imperiu şi au fost învăţate totul despre aventurile lui Luke Skywalker, într-o mişcare de propagandă care susţine că Luke a fost un nemernic care a distrus binevoitorul Imperiu. Asta ar putea explica absenţa lui din trailere şi de pe posterele producţiei.

În plus, în noua producţie nimeni nu i se mai adresează personajului Leia cu apelativul „Prinţesă”, ci cu formula „Generale”. Potrivit lui J.J. Abrams există, totuşi, un moment, când un personaj i se adresează cu vechiul apelativ, dar nu ştim nici cine, nici în ce context. Producătorii nu au comentat nimic despre asta, iar declaraţiile actriţei Carrie Fisher, care o joacă pe Prinţesa Leia, s-au axat doar pe faptul că i s-a cerut să slăbească 15 kilograme pentru a juca, în continuare, iconicul rol. În ultimul film, însă, o găsim pe Leia mult mai solitară şi mai stresată, a dezvăluit actriţa.

În cel mai recent film al seriei o regăsim pe Rey aşteptând, după ce a descoperit că a fost abandonată de familie în lumea pustie din Jakku, pe când era copil. „A fost atât de singură atât de mult timp. Când se întâmplă aşa ceva la vârsta de 5 ani eşti conştientă de ce s-a întâmplat, dar nu ştii din ce cauză. Rey e totuşi optimistă în ceea ce priveşte viitorul, chiar dacă asta include şi trecutul”, a explicat actriţa presei de specialitate. Rey n-a avut niciodată parte de o masă în familie, ea singură munceşte ca să aibă ce mânca şi ca să aibă unde dormi şi face asta în fiecare zi, arată actriţa, subliniind că în acest episod pentru Rey se iveşte prilejul unei călătorii la capătul căreia descoperă că nimeni nu e neînsemnat.

Filmul are șanse să devină cel mai profitabil film din toate timpurile, scriu cei de la Bloomberg. Se așteaptă la încasări de 230 de milioane de dolari, doar în primul week-end, doar în SUA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-22

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezCITESTE SI...

România, campioana UE. Care este capitolul la care suntem lideri detașați Gospodăriile din Uniunea Europeană au cheltuit anul trecut peste 200 miliarde euro (echivalentul a 1,3% din PIB-ul Uniunii Europene) pentru comunicaţii (servicii poştale şi servicii şi echipamente de telefonie şi telefax), ceea ce reprezintă 2,3% din cheltuielile totale de consum ale gospodăriilor, arată datele publicate marţi de Eurostat
03 Dec 2019 |

MAI VECHI...

Cam moale Forța Filmele se împart, simplist, în cele menite a fi ținute minte pentru totdeauna și cele de entertainment: veni, vidi, radersi, vici (am venit, am văzut, m-am distrat, am învins -am plecat mulțumit-). Din acest punct de vedere, primul episod al noii serii Star Wars (și, pe cale de consecință, următoarele), fac parte, spre deosebire de prima serie de trei, din categoria „veni, vidi...”. Prima serie a fost, categoric, memorabilă. A doua (poziționată, ca desfășurare temporală, înaintea primeia) s-a justificat, oarecum, pentru clarificarea unor nebuloase din prima serie. Deși nu a fost la fel de memorabilă, a trecut de bariera filmelor de duzină
25 Dec 2015

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray