2020-02-21 14:31

Tema pentru Şcoala de Vară a Festivalului de Film Istoric Râşnov: “Ce subiect de film ai alege din perioada 1945 - 2015?”

 |  16:01
Tema pentru Şcoala de Vară a Festivalului de Film Istoric Râşnov: “Ce subiect de film ai alege din perioada 1945 - 2015?”

Între 29 iulie şi 7 august 2016, în cadrul celei de-a opta ediţii a Festivalului de Film Istoric Râşnov (FFIR), 15 studenţi şi masteranzi pasionaţi de istorie vor putea participa gratuit la Şcoala de Vară ASTRA. Pentru a putea câștiga unul dintre locurile disponibile, prin care vor avea acces la toate evenimentele festivalului și le vor fi acoperite integral costurile de cazare și masă, tinerii trebuie să trimită un material cu tema “Ce subiect de film ai alege din perioada 1945 - 2015?”.

Festivalul de Film Istoric Râşnov a ajuns la cea de-a opta ediţie, fiind organizat în Cetatea Râşnov şi Cinematograful Amza Pellea. Pe toată perioada acestui eveniment, iniţiatorii festivalului, Primăria Râşnov şi Asociaţia Mioritics, vor organiza Şcoala de Vară ASTRA pentru tinerii interesaţi de istorie şi discuţii cu ambasadori, profesori, istorici, experţi, jurnalişti şi martori ai evenimentelor istorice.

Tema principală abordată în cadrul Şcolii de Vară şi în timpul Festivalului de Film Istoric Râșnov va fi “(R)Evoluţie”. Partenerii Şcolii de Vară sunt Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Institutul Român de Istorie Recentă şi Fundaţia Calea Victoriei.

Festivalul de Film Istoric de la Râşnov (FFIR) a apărut în anul 2009 din dorinţa valorificării unui capitol important al cinematografiei locale şi mondiale, dar şi din nevoia de a produce în spaţiul public românesc discuţii despre teme al căror impact temporal depăşeste efemeritatea clipei. S-a născut astfel un eveniment unic pe piaţa culturală românească în care Istoria şi Filmul Istoric stârnesc gânduri şi pasiuni, informează şi emoţionează, ridică întrebări şi dezbate răspunsuri. O întâmplare proaspată şi relaxată, care înţelege să mixeze în chip firesc rigoarea şi umorul.

Pentru a câştiga un loc la Şcoala de Vară ASTRA, aplicanţii trebuie să trimită, până la data de 1 iunie 2016, pe adresa mihai@mioritics.ro, CV-ul şi un scurt material (maximum 1 pagină A4, Times New Roman, 11) pe tema: “Ce subiect de film ai alege din perioada 1945 - 2015?” indicând “Care este/sunt evenimentul / povestea / personajele? Cum îţi motivezi alegerea? Ce mesaj ai vrea să transmiţi prin acest film?”. Mai mult, participanţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 ani (împliniţi cel mai târziu la data de 28 iulie 2016) şi 26 de ani şi să cunoască limba engleză, la nivel mediu sau avansat. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a face selecţia aplicanţilor înscrişi, în limita celor 15 locuri disponibile. Materialele selectate vor fi publicate în materialele de promovare ale evenimentului în scop non-comercial. 

Despre Festivalul de Film Istoric Râşnov

• 10 zile în Cetatea Râşnovului la început de august.

• Fără covor roşu, fără fiţe, fără isterie, fără breaking news.

• Ca să înţelegi ce ţi se întâmplă!

• Subiecte relevante, filme deştepte, lectori carismatici, public inteligent, dezbateri memorabile, concerte sofisticate, clădiri venerabile, cântări exuberante, răcoarea nopţilor carpatine, expoziţii, standuri de cărţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-24Parerea ta...

EUGEN
24 Apr 2016

Să facă mass media și campanii de educare a bicicliștilor.Călăresc bicicletele pe trotuare și pe trecerile de pietoni.Mai ales pe trecerile de pietoni.Fac slalom printre pietoni periclitând siguranța circulației pietonilor pe trecerile de pietoni.O a doua categorie rulează cu bicicletele pe carosabil pe contrasens.O a treia categorie rulează regulamentar cu bicicletele pe carosabil până ajung în dreptul semaforului rutier ce indică roșu și trec mai departe pe culoarea roșie a semaforului rutier.A vedea trecerea de pietoni de pe Șoseaua Pavel Kiseleff din Piața Victoriei,trecerea de pietoni de pe Bulevardul Primăverii de la intersecția cu Bulevardul Aviatorilor și trecerea de pietoni de pe Bulevardul Aviatorilor de la intersecția cu Bulevardul Primăverii.Să ruleze cu bicicletele pe carosabil alături de ceilalți conducători auto respectând aceleași reguli alături de ei.Sau care se angajează în traversare să aibă măcar bunul simț să se dea jos de pe biciclete și să le ducă de mână de pe un trotuar pe celălalt.Nu mai putem circula în calitate de pietoni pe trotuare și pe trecerile de pietoni în condiții de siguranță din cauza lor.Concluzia:bicicliștii din București sunt mai presus de Codul Rutier.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine