2019-10-20 04:04

Un film nominalizat la Oscar 2019, REACȚII VEHEMENTE în Marea Britanie

 |  16:39
Un film nominalizat la Oscar 2019, REACȚII VEHEMENTE în Marea Britanie

"Detainment", un scurtmetraj ce surprinde ancheta legată de uciderea unui bebeluş răpit de doi copii în vârstă de 10 ani, nominalizat la premiile Oscar 2019, a stârnit reacţii vehemente din partea rudelor victimei din cazul real, din 1993, care a inspirat producţia cinematografică, arată Reuters.

Filmul "Detainment", care durează 30 de minute, prezintă uciderea micuţului James Bulger, un caz care a îngrozit Marea Britanie.

Anunţul nominalizării a provocat discuţii aprinse în presa britanică. O petiţie online prin care se solicită retragerea filmului din competiţie a fost semnată de peste 130.000 de persoane.

Regizorul Vincent Lamb a folosit transcrieri ale interogatoriilor realizate de poliţie şi imagini surprinse de camerele de supraveghere cu cei doi copii cu vârsta de 10 ani care ademenesc victima în vârstă de 2 ani pe străzile din Liverpool.

Mama victimei, Denise Fergus, a scris pe platforma de micro-blogging Twitter că filmul a făcut-o să retrăiască evenimentul tragic, iar alte rude ale sale au considerat că scurtmetrajul îi umanizează pe cei doi asasini minori.

Regizorul a declarat că prin acest scurtmetraj "nu a avut nicio intenţie să provoace mai multă suferinţă familiei victimei şi nu a vrut să îi desconsidere pe aceştia atunci când nu s-a consultat cu ei". "Chiar dacă este un caz foarte greu de înţeles, cred că avem datoria să încercăm să ne dăm seama ce s-a întâmplat", a spus cineastul, conform Mediafax.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray