2020-07-09 14:44

"Walking To Paris", drumul pe jos al lui Brâncuşi până în Franţa

 |  16:48
"Walking To Paris", drumul pe jos al lui Brâncuşi până în Franţa

Gabriela Dumba

Calatoria pe care Constantin Brâncuşi a facut-o pe jos, din Romania pana in Franta, si care a durat 18 luni l-a determinat pe regizorul britanic Peter Greenaway sa o puna pe pelicula. Au început deja filmările pentru producţia „Walking To Paris”, care va fi lansata in aceasta toamna, protagoniştii peliculei biografice fiind actorii Emun Elliott şi Carla Juri.

Peter Greenaway, regizor prolific al cărui film „Eisenstein în Guanajuato”, despre „părintele” montajului de film Serghei Eisenstein, va avea premiera în competiţia de la Festivalul de Film de la Berlin din acest an, a început filmările la „Walking To Paris”. Pelicula spune povestea călătoriei lui Constantin Brâncuşi până în Franţa, de la vârsta de 27 de ani.

"De-a lungul călătoriei, supravieţuind cu ce se ivea pe drum, aşa cum se învăţase în anii în care fusese cioban, a avut aventuri - comice, violente, erotice şi romantice -, în mod cert formatoare, ce l-au inspirat în sculptură, căci modela sculpturi din materiale pe care le găsea pe drum - lemn, piatră, nisip, zăpadă şi gheaţa -, lăsând răsfirate şi abandonate sculpturi experimentale şi temporare pe drumurile Europei", a declarat Greenaway pentru Screen Daily, citat de Mediafax. Actorii Emun Elliott şi Carla Juri vor fi protagoniştii peliculei "Walking To Paris". Lansarea filmului, co-produs de Enjoy Movies, Cobra Film şi CDP, precum şi de SRF Swiss Radio and Television, a fost anunţată pentru toamna anului 2016.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz