2019-08-20 18:00

750.000 de somalezi vor muri de foame

 |  22:52
750.000 de somalezi vor muri de foame

Peste 750.000 de oameni vor muri de foame în Somalia, în urma secetei care ameninţă Africa de Est, informează BBC.

Această secetă este considerată cea mai gravă din ultimii 60 de ani. Bay a devenit a şasea zonă din Somalia în care s-a declarat oficial foamete. “Peste 12 milioane de oameni din această regiune suferă de foame”, a declarat Organizația Națiunilor Unite pentru BBC, adăugând că situaţia se va înrăutăţi în următoarele luni patru luni.

“În total, patru milioane de oameni sunt în criză în Somalia, dintre care 750.000 riscă să moară de foame în următoarele patru luni”, a declarat un reprezentant al ONU pentru nutriţie.

Etiopia, Kenya şi Uganda sunt alte regiuni care se confruntă cu seceta.  Zeci de mii de somalezi au fugit din ţara lor pentru a căuta ajutor.

Totodată, ajutoarele trimise de organizaţiile umanitare ajung foarte greu în aceste zone controlate de grupul insurgent islamist al-Shabab, scrie bbc.co.uk.

Aceste grupări, conduse de al-Qaeda, controlează cea mai mare parte din sudul Somaliei - zona cea mai grav afectată de foamete - şi restrâng ajutoarele trimise de organizaţiile internaţionale. Grupările susţin că motivele pentru care organizaţiile din Vest trimit ajutor sunt politice.

Din aceste motive, ajutoarele nu ajung întotdeauna la persoanele care au nevoie de ele.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639259-03-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray