2020-08-10 11:38

A murit Lee Rich, producătorul serialului "Dallas"

 |  15:42
A murit Lee Rich, producătorul serialului "Dallas"

Lee Rich, producătorul unor seriale de succes ca "Dallas" şi "The Waltons", a murit joi, la vârsta de 93 de ani. Acesta a decedat de cancer pulmonar, în propria lucuinţă din Los Angeles.

Richa fost "un gigant al industriei TV, care a creat unele dintre cele mai reprezentative seriale din istorie şi a influenţat publicul din întreaga lume", a afirmat Leslie Moonves, directorul executiv CBS.

După ce şi-a început cariera în publicitate şi a cofondat în 1969 compania de producţie Lorimar, Rich a produs seriale de succes printre care se numără "Dallas", "The Waltons", "The Blue Knight", "Eight Is Enough", "Flamingo Road", dar şi filmul de televiziune"Sybil" (1976).

Alţi colegi de breaslă, printre care şi Earl Hamner Jr., creatorul serialului "The Waltons", pentru producţia căruia Rich a câştigat un Emmy în 1973, l-au elogiat, de asemenea, pe celebrul producător. "A avut viziunea şi şi-a asumat riscuri pentru a face un serial despre oameni săraci care trăiau în timpul Marii crize economice. (...) În mod normal, nu este genul de idee pe care să o adopte un producător", a spus Hamner.

"'The Waltons' a fost potrivit pentru acele vremuri. Oamenii spuneau 'Asta e familia mea sau mi-aş dori ca asta să fie familia mea'", declara însuşi Rich în 1982.  După difuzarea episodului "Who Shot J.R.?" (Cine l-a împuşcat pe J.R.?) al serialului "Dallas", care a adus în faţa micilor ecrane peste 40 de milioane de americani, producătorul a spus că a fost "o lume a fanteziei(…)Am împlinit visurile multor oameni", scrie Mediafax.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639564-02-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz