2020-07-03 17:47

Accesul la zece staţii de metrou se poate face direct cu cardul contactless emis de BRD

 |  12:37
Accesul la zece staţii de metrou se poate face direct cu cardul contactless emis de BRD

Accesul la zecestaţii de metrou din Bucureşti se poate face, începând din acestă săptămână,direct cu cardul contactless emis de BRD, fără a fi necesară cumpărarea uneicartele de la casă, a anunţat, marţi, instituţia de credit.

"Înstaţiile de metrou Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei 1 şi 2,Politehnica, Grozăveşti, Eroilor, Unirii 1 şi 2, Timpuri Noi, Dristor şi Oboraccesul prin turnicheţi se face instantaneu, prin apropierea cardului «InstantPay» de un receptor special. Costul călătoriei (1,5 lei - preţul standardpracticat de Metrorex) se plăteşte direct din cont, fără niciun comision pentruclient şi fără a mai fi necesară cumpărarea unei cartele de la casă", searată într-un comunicat BRD.

Soluţia de platăcontactless, care permite efectuarea de plăţi de mică valoare exclusiv lacomercianţi prin simpla apropiere a cardului de un cititor special, a fostlansată de BRD în luna martie, dar a trecut printr-o fază pilot care a inclusdoar comercianţii din Bucureşti şi două staţii de metrou.

După faza-pilot,proiectul de dezvoltare a soluţiei de plată contactless a fost extins la nivelnaţional, cardurile fiind acceptate în peste 350 de magazine din toată ţara.Totuşi, dezvoltarea la nivelul Metrorex este o continuare a proiectuluiexperimental început în luna martie în staţiile Piaţa Romană şi Universitate.

Cardulcontactless "Instant Pay", pentru emiterea căruia nu se percepecomision, este ataşat unui cont curent în lei deschis la BRD. Perioada devalabilitate a cardului este de trei ani, cu posibilitate de reînnoireautomată.

Pentru plăţilemai mici sau egale cu suma de 100 de lei realizate prin cardul contactless nueste necesară introducerea codului PIN. Aceasta devine însă obligatorie atuncicând valoarea plăţilor depăşeşte 100 de lei.

Cardulcontactless este emis sub formă de sticker ataşabil diverselor obiecte, precumtelefonul mobil sau portofelul, sau de breloc.

BRD-GroupeSociété Générale are 2,2 milioane de carduri valide şi operează o reţea deaproximativ 1.500 de ATM-uri şi peste 21.000 POS-uri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-07-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz