2020-02-28 11:32

Accidentul aviatic de la Tuzla, produs din cauza unei defecţiuni tehnice

 |  13:11
Accidentul aviatic de la Tuzla, produs din cauza unei defecţiuni tehnice

Accidentulaviatic de la Tuzla s-a produs din cauza unei defecţiuni tehnice, procurororiiau dispus neînceperea urmăririi penale cu privire la moartea violentă a celor12 cadre militare, decedate în urma catastrofei aviatice.

Procuroriai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curtede Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 15 septembrie 2010, prinrezoluţie, în temeiul dispoziţiilor articolul 10, litera e, Cod procedurăpenală, cu referire la art. 47 (cazul fortuit) din Codul penal, neîncepereaurmăririi penale cu privire la moartea violentă a celor 12 cadre militare,decedate în urma catastrofei aviatice de la Tuzla.

Totodată,s-a dispus neînceperea urmăririi penale şi în ceea ce priveşte vătămareacorporală gravă şi vătămarea corporală a altor două victime ale accidentuluiaviatic.

Aceeaşisoluţie a fost dispusă de procurori şi în ceea ce priveşte distrugerea totală aaeronavei aparţinând Ministerului Apărării Naţionale.

Dinprobele administrate în cursul urmăririi penale a rezultat faptul că accidentulaviatic din data de 5 iulie 2010 (când un avion militar de tipul AN-2 s-a prăbuşitpe Aerodromul Tuzla, judeţul Constanţa) s-a produs din cauza unor defecţiunitehnice (cedări de material), defecţiuni care nu puteau fi prevăzute. Probatoriul administrat în cauză a mai relevat şi faptul că în urma coliziuniicu solul aeronava a luat foc, fiind distrusă în proporţie de 95 la sută,împrejurare soldată cu decesul şi rănirea militarilor aflaţi la bord,informează Ministerul Public.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-10-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine