2020-08-10 12:22

Acord de principiu privind unificarea opoziţiei siriene

 |  09:19
Acord de principiu privind unificarea opoziţiei siriene

Opoziţia siriană a ajuns la un acord de principiu asupra unificării diverselor sale formaţiuni, au anunţat, la începutul zilei de duminică, mai mulţi participanţi la o reuniune ţinută sub egida Qatarului la Doha.

“Ne-am înţeles cu privire la punctele esenţiale ale formării Coaliţiei naţionale siriene pentru forţele de opoziţie şi revoluţie, şi vom continua duminică discuţiile asupra detaliilor”, a declarat pentru AFP opozantul Souheir Atassi după o reuniune maraton de 12 ore.

“Am fost pe punctul de a semna acordul, dar am preferat să avem timp pentru a studia statutele interne la cererea anumitor părţi”, a declarat la rândul său fostul deputat Riad Seif.

Participanţii urmează să se reîntâlnească duminică la 7.00 GMT.

Discuţiile începute joi la Doha se bazează pe o iniţiativă a lui Seif de a unifica opoziţia, iniţial respinsă de Consiliul Naţional Sirian, CNS.

CNS, principala coaliţie de opoziţie, bloca adoptarea acestui proiect ce are drept scop unificarea opoziţiei şi o instanţă executivă susceptibilă să trateze cu comunitatea internaţională şi să canalizeze ajutoarele, de teama de a nu se vedea marginalizat.

Dar el a fost supus sâmbătă la presiuni intense din partea Qatarului, Emiratelor Arabe Unite şi Statelor Unite.

Siria se află din martie 2011 într-un război civil declanşat de reprimarea brutală a unei revolte populare împotriva regimului lui Bashar al-Assad. Mişcarea de protest s-a militarizat în următoarele luni şi violenţele au făcut peste 37.000 de morţi potrivit unui ONG sirian


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639582-08-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz