2020-02-24 08:24

Aderarea României la Schengen trebuie subordonată eforturilor de integrare a romilor

 |  19:56
Aderarea României la Schengen trebuie subordonată eforturilor de integrare a romilor

Purtătorulde cuvânt al partidului UMP, aflat la guvernare în Franţa, Frederic Lefebvre, adeclarat duminică, la Orvault, că în opinia sa intrarea României în spaţiulSchengen trebuie subordonată "eforturilor sale pentru integrareacetăţenilor săi romi", relatează Le Monde, în ediţia online.

"Vreauca intrarea României în spaţiul Schengen să fie subordonată eforturilor şivoinţei sale de integrare a cetăţenilor săi romi", a afirmat Lefebvre.

"Când oţară decide că un anumit număr de cetăţeni ai săi nu sunt bineveniţi în proprialor ţară şi îi respinge explicând că sunt cetăţeni apatrizi, deşi toţi ştiu căei au paşapoarte româneşti şi că sunt cetăţeni români, această ţară este ceacare comite o infracţiune", a adăugat el.

"Româniaa atacat destul de violent ţara noastră, ne-a dat lecţii", a apreciat el,subliniind că "nu trebuie inversate responsabilităţile". "Europaare credite foarte importante pentru integrarea romilor, ele trebuie utilizateeficient, în primul rând de ţările care au cetăţeni romi (...). De România,Bulgaria la fel, dar în special de România, astăzi România este cea care punecele mai multe probleme", a subliniat Lefebvre.

În privinţacondamnărilor europene faţă de politica franceză privind romii, Lefebvre s-adeclarat "mândru că preşedintele Republicii nu permite insultareaţării".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-10-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine