2020-02-19 18:06

Adrian Năstase despre demisia lui Blaga: “Băsescu este cel care ar fi trebuit să demisioneze”

 |  13:39

PreşedinteleConsiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, înainteaşedinţei BPN, că, în opinia sa, Traian Băsescu ar fi trebuit să demisioneze, nuVasile Blaga, întrucât şeful statului a generat problemele.

Năstasea spus că demisia ministrului Internelor, Vasile Blaga, ar fi "o victoriepe termen scurt" a lui Traian Băsescu, însă pe termen lung va fi opierdere.

Ela menţionat că se creează mai multe centre de putere în interiorul PDL, tehnicaţapului ispăşitor funcţionând în continuare.

Năstasea spus că decizia preşedintelui şi prim-ministrului de a renunţa la serviciilePoliţiei este "foarte ciudată".

"Dacădiscutăm despre relaţiile instituţionale, este vorba despre preşedinteleRomâniei, nu de Traian Băsescu, şi este vorba despre Poliţia română şi nu depoliţiştii care au demonstrat. Din acest punct de vedere, cred că este un gestincalificabil şi el aruncă o umbră absolut neplăcută asupra unei instituţiiimportante", a afirmat el.

Năstasea apreciat că Traian Băsescu se pregăteşte să îşi construiască "un micVatican" în curtea de la Cotroceni.

"Îşicreează propria Poliţie, proprii miniştri prin cei care elaborează diverseprograme de guvernare, prin consilierii săi pe care i-a adus acolo. Este un felde retragere a lui din spaţiul general al ţării, nemulţumirea îl face să seretragă în acel loc", a spus preşedintele CN al PSD.

Năstasea mai apreciat că decizia lui Traian Băsescu schimbă modul de funcţionare aunor activităţi de protecţie, iar preşedintele era obligat să accepte regulilecare sunt stabilite în ceea ce priveşte protecţia sa.

Ela mai spus că s-ar fi mirat ca premierul Emil Boc să nu procedeze la fel caTraian Băsescu.

"Astaarată până la urmă cine este şeful Executivului. În mod normal, Emil Boctrebuia să ia măsuri disciplinare dacă era cazul, dar dincolo de asta trebuiasă apere una din instituţiile care se află în subordinea sa. Aşa, a lăsatpractic iniţiativa către Traian Băsescu şi lucrul acesta nu îl pune într-olumină bună", a declarat Năstase.

Ela apreciat că demisia ministrului Vasile Blaga este una de onoare.

"Dintr-unanumit punct de vedere, eu pot să îl înţeleg, pentru că bănuiesc că a fostsupus unor presiuni mari, fără să se înţeleagă până la urmă cauzele profundeale acestei reacţii", a spus Năstase.

Ela afirmat că demisia lui Blaga ar putea duce şi la negocieri în ceea cepriveşte punerea în aplicare a aderării României la spaţiul Schengen.

Întrebatcine ar putea fi numit ministru de Interne în locul lui Blaga, Năstase arăspuns: "Cred că Traian Băsescu ar putea să fie un foarte bun ministru deInterne. În cazul în care practic Guvernul s-ar reduce la un singur ministru şiacel ministru ar fi Traian Băsescu, în felul acesta am face şi o mare economiede resurse".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-01-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine